10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgu Jiu: Familia care a sunat la 112 și a fost lăsată două zile netestată are coronavirus!

Târgu Jiu: Familia care a sunat la 112 și a fost lăsată două zile netestată are coronavirus!

Familia din Târgu Jiu care a sunat la 112 și a așteptat două zile să fie testată a fost diagnosticată cu COVID 19. Este vorba de familia Trăistaru, compusă din doi adulți și un copil minor.

În ciuda fostului că toți au prezentat simptome și s-au simțit rău personalul de la 112 a găsit o ambulanță abia după două zile de la înregistrarea solicitărilor și abia după ce cazul a devenit public. Persoanele care au simptome de coronavirus pot solicita la 112 testarea la domiciliu cu personal de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj și refuza internarea. Există în acest sens un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, susține că personalul de la 112 cunoștea ordinul respectiv și că mai pot exista întârzieri. Familia susține că s-a încercat internarea în spital și chiar au primit sfaturi să se testeze la un laborator privat. Din fericire, membrii familiei Traistaru s-au izolat la domiciliu fără să existe vreo decizie a autorităților sanitare și au așteptat să fie trimisă o ambulanță, în vederea recoltării de probe. În zilele de așteptare au primit tratament de la medicul de familie, care a luat în calcul simptomele de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS