21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcțiuni de prevenire a răspândirii Covid-19 în Gorj. Ce sancțiuni s-au dat

Acțiuni de prevenire a răspândirii Covid-19 în Gorj. Ce sancțiuni s-au dat

Acțiuni de prevenire a răspândirii Covid-19 în județul Gorj. În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 14 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 243 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun, anunță Prefectura Gorj.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.400 de persoane, 163 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 236 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

„Facem precizarea că începând cu data de 5 noiembrie a.c., în municipiul Târgu Jiu și localitățile Turcinești, Bustuchin și Scoarța s-a instituit obligaţia purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine au verificat și aceste aspecte“, menționează Instituția Prefectului.

Acțiuni de prevenire a răspândirii Covid-19 în Gorj. Rezultatul: 167 de sancțiuni contravenționale

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, informează Prefectura Gorj.

„Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor lua măsurile legale. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă“, este mesajul autorităților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS