16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControale în trafic, efectuate de poliţiştii doljeni

Controale în trafic, efectuate de poliţiştii doljeni

Oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat, în această dimineaţă, o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat modul în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.

Au fost verificate peste 60 de autoturisme

La acțiunea desfășurată, oamenii legii au verificat peste 60 de autoturisme şi au legitimat peste 80 persoane.
În urma abaterilor constatate, organele de control au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 de lei. Poliţiştii au reţinut trei permise de conducere

Şofer de autoutilitară, sancţionat cu 7.305 lei

Oamenii legii au oprit pentru control pe DN 56, în afara municipiului Craiova, din direcţia Calafat către Craiova, o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat de 43 de ani, din comuna Malu Mare. În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul nu a avut asupra sa diagramele din ultimele 28 de zile. Acesta a fost sancţionat conform OG nr. 37/2007 cu amendă în valoare de 6.000 de lei. Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS