22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO asistentă de la Spitalul din Balş a murit de Covid-19

O asistentă de la Spitalul din Balş a murit de Covid-19

O asistentă, de 47 de ani, de la Spitalul din Balş a murit de Covid-19, după ce a avut o evoluţie a bolii nefavorabilă şi a fost transferată la alt spital, pentru că cel din Balş nu are secţie de terapie intensivă destinată bolnavilor cu noul coronavirus, scrie gazetaoltului.

Toată familia s-a îmbolnăvit

Asistenta, care era încadrată la Spitalul Orăşenesc Balş, a fost tratată iniţial în cadrul spitalului în care lucra. Testul pozitiv a fost făcut pe 16 octombrie, iar pe 18 octombrie femeia s-a prezentat la spitalul din Balş pentru internare. Şi membrii familiei sale au fost confirmaţi cu Covid-19 şi trataţi la acelaşi spital, de unde astăzi au fost externaţi la cerere.

Femeia, în schimb, a avut o evoluţie a sănătăţii în continuă degradare. Colegii care o tratau în spital au observat pe radiologie că lucrurile nu merg bine şi au solicitat să i se facă o tomografie la spitalul din Caracal. A fost transferată la spitalul din Caracal pe 23 octombrie şi a rămas acolo.

Asistenta, care a decedat astăzi, trata pacienţii bolnavi de Covid-19 în cadrul Secţiei de Boli Interne.

„Asistenta avea 47 de ani. Mai avea hipertensiune și obezitate. Lucra pe Secția de Boli Interne, unde s-a ocupat de pacienți Covid-19, bănuim că infectarea s-a făcut pe secție. De joi, a început să desatureze, iar vineri s-a făcut transferul la Caracal, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem Computer Tomograf, avem doar Radiologie. S-a observat o modificare, s-a insistat pentru CT la Caracal, a fost trimisă pentru CT și am reușit să obținem să și rămână acolo. Este cumplit…“, a declarat managerul Spitalului Balş., dr. Daniela Grigoriu.

Spitalul din Balş vrea să transfere toţi bolnavii de Covid-19

Conducerea Spitalului Orăşenesc Balş încearcă să transfere toţi pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 către alte spitale. Principalul motiv este că se doreşte să se facă o dezinfecţie, dar spitalul încearcă şi să nu mai trateze această patologie. Unitatea medicală nu are secţie de terapie intensivă destinată pacienţilor Covid-19, iar din statistici rezultă că starea multor pacienţi evoluează către necesitatea admiterii lor în terapie.

O altă infirmieră din cadrul spitalului din Balş, a cărei situaţie clinică s-a complicat, a fost transferată de la Balş la spitalul din Slatina, la Terapie Intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 26 octombrie, 38 de cazuri noi, înregistrate în Olt, în ultimele 24 de ore, numărul infectărilor ajungând la 3.145.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS