24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO firmă din Polonia, favorită să furnizeze noile troleibuze pentru Târgu Jiu

O firmă din Polonia, favorită să furnizeze noile troleibuze pentru Târgu Jiu

O firmă din Polonia ar putea furniza noile troleibuze pentru municipiul Târgu Jiu. Solaris Bus & Coach este unic ofertant pentru cele două loturi de troleibuze pe care le așteptăm la Târgu Jiu.

Este vorba de primul proiect cu fonduri europene prin care municipalitatea achiziționează 20 de troleibuze noi dintre care 9 cu autonomie extinsă. Autoritățile locale au fost anunțate că s-a finalizat termenul în care se puteau depune oferte la Ministerul Dezvoltării, iar unicul ofertant, SOLARIS BUS & COACH, este un producător polonez de vehicule de transport în comun, foarte cunoscut la nivel european și care, în anul 2017, a câștigat prestigiosul premiu „Bus of The Year”, cu un autobuz electric. Rămâne de văzut în cât timp vor ajunge la Târgu Jiu vehiculele pe care locuitorii orașului le așteaptă de ani de zile.

Licitația a durat peste un an și jumătate

Licitația inițială pentru achiziția troleibuzelor a fost lansată pe 29 martie 2019 de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cele patru oferte, depuse până la termenul-limită, proveneau de la: 1. Solaris Bus & Coach (Polonia) 2. Bozankaya Otomotiv (Turcia) 3. Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina) 4. Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China). Contractul vizează achiziționarea de 11 troleibuze normale și 9 troleibuze cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători pentru Târgu Jiu.

Valoarea estimată a contractului pentru municipiul Târgu Jiu este de 49 de milioane de lei. Din cauza unor probleme, licitația a fost oprită și reluată ulterior. A fost însă depusă doar o singură ofertă, cea a companiei din Polonia. Actualele troleibuze care circulă pe străzile din Târgu Jiu sunt bune pentru fier vechi, nefiind dotate cu aer condiționat și alte facilități. Până la sosirea noilor troleibuze municipalitatea a închiriat autobuze vechi de 17 ani, dar echipate cu aer condiționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS