17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAparegio anunță că din luna octombrie va taxa apa de ploaie

Aparegio anunță că din luna octombrie va taxa apa de ploaie

Operatorul de apă și canal, Aparegio Gorj, a transmis o notificare primăriilor unde administrează rețelele că din luna octombrie va factura și apa pluvială.

Aparegio Gorj anunță că modalitatea de facturare a apelor pluviale se va face în conformitate cu prevederile unui hotărâri a ADIA Gorj, din luna ianuarie a acestui an. ADIA este o asociație care reunește localitățile în care Aparegio Gorj administrează rețelele de apă și canal. Primăriile trebuie să comunice suprafețele pe care le dețin în vederea calculării taxei pe apa de ploaie. În cazul în care nu se vor conforma, suprafețele vor fi obținute de la direcțiile de impozite și taxe locale.

Primarul va contesta din nou în instanță hotărârea Aparegio

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nici nu vrea să audă de taxarea apei de ploaie și că nu va plăti niciodată o astfel de taxă. Edilul a spus că va contesta în instanță orice act pe care îl va primi de la Aparegio Gorj.

„Un nou abuz al Aparegio! De data asta vrea să înceapă taxarea apei de ploaie în baza unei hotărâri care nu ne-a fost comunicată. De asemenea, nimeni nu a primit mandat din partea consiliului local pentru a reprezenta municipalitatea în discuții referitoare la o astfel de hotărâre. Le reamintesc celor de la APAREGIO că tocmai au pierdut în instanță un proces într-o speță asemănătoare. Domnul vice PSD Pătrășcoiu, care vremelnic conduce societatea de apă și canal, uită tot mai des aspecte importante din activitatea de zi cu zi. El uită și că proiectul unei hotărâri prin care se taxa apa de ploaie a fost retras anul trecut, în urma unor discuții aprinse. Este și aceasta o dovadă că dânsul ar trebui să facă un pas în spate și să lase persoane competente să se ocupe de Aparegio”, a declarat Marcel Romanescu.

Este de amintit că, recent, Primăria Târgu Jiu a reușit să anuleze în instanță, la Curtea de Apel din Craiova, majorarea prețului la apă în municipiu. Majorarea aplicată de Aparegio Gorj în urmă cu mai multe luni a fost de 10%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS