11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe lucrează la al doilea Laborator de genetică moleculară din județ

Se lucrează la al doilea Laborator de genetică moleculară din județ

Au început lucrările la cel de-al doilea laborator de genetică moleculară din județul Gorj. Unitatea în care vor fi realizate teste COVID este în lucru la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești.

Lucrările de construcție la al doilea Laborator de genetică moleculară din județ sunt finanțate de Transgaz. Suma primită de Spitalul COVID Cărbunești este de 285.000 de lei. În scurt timp, construcția va fi gata, mai ales că este vorba de o structură metalică pe care vor fi montate panouri.

Laboratorul va fi similar celui de la Târgu Jiu, urmând să fie prevăzut cu grupuri sanitare, vestiare pentru personal și alte compartimente care să asigure desfășurarea normală a activității. Lucrările vor fi gata în această toamnă, când se speră că vor putea fi realizate și primele teste.

A plecat după aparatură la Ministerul Sănătății

Dacă în ceea ce privește lucrările de construire a laboratorului nu sunt probleme, se fac demersuri pentru aducerea echipamentelor de testare. Ministerul Sănătății s-a obligat că va achiziționa și livra aparatura necesară pentru dotarea Laboratorului de genetică moleculară de la Cărbunești.

Personalul care va lucra la laborator a beneficiat de cursuri de pregătire la Craiova. Este vorba de un medic, un chimist, un laborator și două asistente medicale.

„Lucrurile merg bine în privința clădirii. Nu este ceva complicat. Problema este să avem la timp aparatura și să facem acreditarea, astfel încât să putem să dăm drumul la testele de probă și la testele propriu-zise. Săptămâna aceasta sunt la Ministerul Sănătății pentru a rezolva problema echipamentelor pentru că ministerul trebuie să le asigure. Aceasta a fost discuția și insistăm să avem și noi la Spitalul COVID Cărbunești un laborator ca să putem realiza propriile teste și să câștigăm timp pentru a externa mai repede pacienții vindecați și să primim alții, care au nevoie de tratament de specialitate”, a declarat Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS