1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Transalpina, închisă până pe 30 iunie. Cabanierii din Rânca sunt revoltați

Transalpina, închisă până pe 30 iunie. Cabanierii din Rânca sunt revoltați

Închiderea celei mai înalte șosele din țară, Transalpina, îi nemulțumește pe cabanierii din zona turistică Rânca, din județul Gorj.

Pe fondul înrăutățirii condițiilor meteorologice, circulaţia rutieră a fost întreruptă până la data de 30 iunie 2021, pe DN 67 C Transalpina, între localitățile Rânca (Gorj) și Obârșia-Lotrului (Vâlcea). În fapt, Transalpina a fost închisă încă din 18 octombrie, cel mai devreme din ultimii ani, ca urmare a apariției de ninsori atât în zona pensiunilor, cât mai ales în zona de creastă.

Șoseaua era una din cele mai căutate de către turiștii din regiune și din țară, precum și de către turiștii străini. Acesta este și motivul pentru care proprietarii de pensiuni din Rânca sunt nemulțumiți. Era destui turiști care se cazau în zonă și făceau drumeții pe Transalpina.

Zăpada s-a topit

Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a declarat că șoseaua ar fi putut fi menținută în continuare deschisă, mai ales că zăpada s-a topit. Nu a nins foarte mult, însă drumarii au fost nevoiți să intre cu utilajele de deszăpezire pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

În cele din urmă s-a decis închiderea drumului pe tronsonul respectiv, până la jumătatea anului viitor. Este cea mai lungă perioadă în care Transalpina va sta închisă.

„A nins foarte puțin în urmă cu doar câteva zile și apoi vremea s-a schimbat și totul s-a topit. Nu mai este nici urmă de zăpadă în Rânca sau pe Transalpina. Se putea merge pe menținerea deschisă a șoselei. Noi ce să facem acum cu salariații pentru că va urma o pauză în activitate?! Nu este nici zăpadă și nici șoseaua nu este deschisă. Efectiv sunt sute de oameni pe care trebuie să îi trimitem acasă. Este vorba de cabanieri sau de angajații din pensiuni și hoteluri. Ce să faci cu Transalpina închisă și fără zăpadă în stațiune, pentru că nu este logică această măsură?!”, a declarat Constantin Pănescu, proprietar de pensiune și președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa...

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de către Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...

Restricții de circulație în Craiova, pentru predarea buletinelor de...

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 6 decembrie, ora 18.00, până pe data de 7 decembrie, ora 8.00, se închide...

Pompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate...