8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local CEO și-a propus să externalizeze SE Craiova 2 până în 2023

CEO și-a propus să externalizeze SE Craiova 2 până în 2023

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că până în 2023 una dintre sucursalele electrocentrale va fi externalizată. Este vorba de Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

Grigore Popescu, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat că externalizarea structurii de la Craiova 2 a fost trecută în Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia 2020 – 2025, cu perspectiva anului 2030. Potrivit lui Grigore Popescu, subunitatea va mai rămâne încă doi ani în structura Complexului Energetic Oltenia, după care va fi administrată de o altă societate.

Firma respectivă va fi înființată de către Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Local din Craiova. Tot până în 2023 va mai fi trimis cărbune la Sucursala Craiova 2. După anul respectiv se va funcționa doar pe bază de gaze naturale.

Două grupuri noi pe gaze naturale și la Ișalnița

Este de amintit că, potrivit Planului de restructurare și decarbonare, până în 2023 trebuie să fie construite parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj. Puterea totală a acestora va fi de 750 de MW. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, vor fi construite și trei grupuri energetice pe gaze naturale. Acestea trebuie să fie finalizate până în 2025. S-a anunțat că vor fi construite două grupuri pe gaze naturale la Termocentrala de la Ișalnița și unul la Turceni. Puterea totală instalată a blocurilor energetice pe gaze naturale va fi de 1.200 de MW. Investițiile totale anunțate la Complexul Energetic Oltenia vor depăși 7 miliarde de lei. Fondurile vor fi asigurare din bugetul UE, bugetul național și din bugetul propriu al Complexului Energetic Oltenia ori prin accesarea de credite bancare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt/Șofer rănit în urma unui accident rutier

Un bărbat de 45 de ani, din localitatea Milcov, Olt, a fost în urma unui accident rutier produs în acestă după-amiază, în Slatina. La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul ISU Olt.

ȘTIRI GdS

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID...

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistați cu coronavirus. Inițial, un deținut a prezentat simptome de coronavirus. În urma testului, a fost confirmat pozitiv.

Gorj/Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, în județușș Gorj au fost desfășurate 16 de acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...