13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO și-a propus să externalizeze SE Craiova 2 până în 2023

CEO și-a propus să externalizeze SE Craiova 2 până în 2023

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că până în 2023 una dintre sucursalele electrocentrale va fi externalizată. Este vorba de Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

Grigore Popescu, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat că externalizarea structurii de la Craiova 2 a fost trecută în Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia 2020 – 2025, cu perspectiva anului 2030. Potrivit lui Grigore Popescu, subunitatea va mai rămâne încă doi ani în structura Complexului Energetic Oltenia, după care va fi administrată de o altă societate.

Firma respectivă va fi înființată de către Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Local din Craiova. Tot până în 2023 va mai fi trimis cărbune la Sucursala Craiova 2. După anul respectiv se va funcționa doar pe bază de gaze naturale.

Două grupuri noi pe gaze naturale și la Ișalnița

Este de amintit că, potrivit Planului de restructurare și decarbonare, până în 2023 trebuie să fie construite parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj. Puterea totală a acestora va fi de 750 de MW. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, vor fi construite și trei grupuri energetice pe gaze naturale. Acestea trebuie să fie finalizate până în 2025. S-a anunțat că vor fi construite două grupuri pe gaze naturale la Termocentrala de la Ișalnița și unul la Turceni. Puterea totală instalată a blocurilor energetice pe gaze naturale va fi de 1.200 de MW. Investițiile totale anunțate la Complexul Energetic Oltenia vor depăși 7 miliarde de lei. Fondurile vor fi asigurare din bugetul UE, bugetul național și din bugetul propriu al Complexului Energetic Oltenia ori prin accesarea de credite bancare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS