13.4 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalE oficial. Se închid şcolile în Craiova

E oficial. Se închid şcolile în Craiova

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj, prin Hotărârea nr.36 din 19.10.2020, a impus mai multe restricţii. Astăzi, rata de infectare în Craiova a ajuns la 3,05.

Purtarea măștii de protecție, obligatorie peste tot

În localitățile Craiova și Cârcea (localităţi unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare 3‰) se instituie obligația de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spațiile publice deschise.

Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole este interzisă

De asemenea, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;

Se închid restaurantele și cafenelele, în interiorul clădirilor

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se poate desfășura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Agenţiile de pariuri sportive rămân deschise

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20.10.2020, ora 00.00, și se vor aplica până la data de 02.11.2020, ora 24.00, urmând a fi reevaluate, conform prevederilor art. 12 din Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

Şcolile se închid

De asemenea, începând cu data de 21.10.2020, ora 00.00, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile Craiova și Cârcea se instituie măsura de suspendare temporară a activităților didactice care
presupun prezența față în față din unitățile de învățământ. Cursurile urmează să se desfășoare on-line (scenariul 3).
Măsura se aplică pentru 14 zile, până la data de 03.11.2020, inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS