20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAntonie Solomon s-a învârtit în giratoriu şi a bătut palma oficial cu PSD

Antonie Solomon s-a învârtit în giratoriu şi a bătut palma oficial cu PSD

Filialele judeţene ale PSD (Partidul Social Democrat) şi PER (Partidul Ecologist Român) au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă comună că au semnat un protocol de colaborare care le va permite să aibă majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj şi, implicit, să numească cei doi vicepreşedinţi: unul de la PSD – Mihai Neaţu, altul de la PER – cel mai probabil Antonie Solomon.

„Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat a semnat, joi, 15 octombrie 2020, un protocol de colaborare cu Partidul Ecologist Roman – Filiala Dolj, prin care cele două structuri se angajează să se susțină reciproc, pentru buna desfășurare a activității în administrația publică locală.

Conform prevederilor documentului, cei doi parteneri vor conlucra în vederea asigurării majorității în plenul Consiliului Județean, acolo unde alianța electorală PSD+ALDE Dolj a câștigat la alegerile locale 16 mandate, precum și funcția de președinte, în persoana lui Cosmin Vasile, în timp ce PER a obținut 2 mandate. De asemenea, fiecare dintre cele două formațiuni politice urmează să propună câte un consilier județean pentru funcția de vicepreședinte.

În ceea ce privește Consiliul Local al Municipiului Craiova, protocolul stabilește faptul că PSD și PER își vor acorda întreaga susținere pentru proiectele avansate de către executivul condus de primarul Lia Olguța Vasilescu“, se arată într-un comunicat al PSD Dolj.

Cosmin Vasile: Vrem să atragem fonduri europene

„Prin acest protocol asigurăm o majoritate la nivelul Consiliului Judeţean, o majoritate unde ambele formaţiuni vor susţine câte un vicepreşedinte din partea fiecăreia. De asemenea vom colabora şi vom încerca să promovăm proiecte, să aducem dezvoltare, să atragem fonduri europene, să reuşim ca tot ce am promis în campaniile electorale să putem transpune în fapte, pentru că acesta este şi rostul candidaturilor noastre, ca orice proiect pe care l-am promis să fie implementat şi să putem să ne ţinem de cuvânt”, a declarat Cosmin Vasile, preşedintele ales al CJ Dolj. El a anunţat că propunerea PSD pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj este Mihai Neaţu.

Solomon şi sensul giratoriu

„Am venit alături de Partidul Social-Democrat fiindcă îmi doresc din suflet ca măcar două dintre proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală să prindă viaţă. Deci doamna primar Olguţa Vasilescu sper să mă ajute. Chiar dacă fac un pas spre Consiliul Judeţean să nu uitaţi şi eu nu uit că 40% din acest judeţ îl constituie municipiul Craiova. Deci nu mă detaşez de problemele municipiului şi vreau să ajut. Nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru, cum este Partidul Ecologist. Sunt de sens giratoriu. M-am plimbat peste tot. De ce? Ca să ajut Craiova. Ăsta este adevărul. Nu cred în doctrine, ci doar în oameni””, a declarat Antonie Solomon fostul primar al Craiovei.

Olguţa Vasilescu se bazează şi pe voturile majorităţii din Consiliul Local Craiova

Primarul ales al Craiovei, Olguţa Vasilescu a precizat că este convinsă că proiectele importante pentru Craiova vor fi votate şi PNL şi USR Plus, partidele care au majoritatea în Consiliul Local Craiova.

„Chiar dacă matematic nu ne asigură majoritatea în consiliul local, suntem foarte aproape de majoritate. Sunt absolut convinsă că nu vom avea doar un vot atunci când vom avea nevoie, ci mai multe voturi. Merg pe buna credinţă a celor care au fost aleşi consilieri locali de la celelalte partide, PNL şi USR, mă bazez pe declaraţiile publice pe care le-au făcut în timpul campaniei electorale că nu vor dori să blocheze proiecte, ci vor dori să sprijine dezvoltarea acestui oraş”, a declarat Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS