16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă aparate de radiologie digitală au intrat în dotarea Spitalului Județean

Două aparate de radiologie digitală au intrat în dotarea Spitalului Județean

Două aparate de radiologie digitală Siemens: unul pentru radiografii și altul pentru radioscopie au intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Cele două aparate vor fi instalate astfel: unul la locația din strada Tudor Vladimirescu și unul la sediul din strada Progresului.

Destinația acestora este pentru efectuarea radiografiilor și radioscopiilor pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19 care se adresează serviciului de urgență (UPU) sau pentru pacienții deja internați pe secțiile din cele două unități spitalicești și se află într-una din cele două situații.

„Rolul celor două aparate este unul deosebit de important. Acestea vin în completarea celor deja existente, dar amplasarea lor în exteriorul spitalelor va permite o fluidizare a traficului pacienților în special la nivelul UPU prin crearea de noi circuite, precum și decongestionarea secției de radiologie de la nivelul Spitalului „700”. Fondurile necesare achiziției acestor aparate sunt reprezentate de o finanțare de maximum 90% din partea Ministerului Sănătății alături de contribuția Consiliului Județean Gorj cu minimum 10% din valoarea achiziției, care se ridică la un total de 2.859.403 lei.”, a declarat Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS