17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArborii din cel mai mare parc din Târgu Jiu, scanați cu un tomograf de ultimă generație

Arborii din cel mai mare parc din Târgu Jiu, scanați cu un tomograf de ultimă generație

Toți arborii din cel mai mare parc din Târgu Jiu vor fi scanați cu un tomograf de ultimă generație pentru a fi identificați cei bolnavi, care s-ar putea prăbuși.

Acțiunea a început de pe aleea care găzduiește sculpturile lui Constantin Brâncuși. În această vară, mulți arbori au fost doborâți de vânt în apropierea operelor, potrivit stiri.tvr.ro.
Tomografia permite specialiștilor să afle care este calitatea lemnului și, implicit, starea de sănătate a copacilor. Arborii care aparent sunt sănătoşi pot avea defecte și pot deveni un pericol pentru societate.

Metoda prin care se află starea de sănătate a copacului nu afectează integritatea arborilor

Specialiștii știu și care va fi evoluția în timp a copacului, prin analiza efectuată. Metoda prin care se află starea de sănătate a copacului nu afectează integritatea arborilor.
Tomograful sonic de ultimă generație investighează fiecare copac și afișează problemele trunchiului.

Specialiștii vor să identifice copacii bătrâni și bolnavi

Specialiștii vor să identifice copacii bătrâni și bolnavi. Aceştia ar putea fi un pericol pentru cei care ajung în parc și pentru sculpturi. Cei responsabili de protejarea operelor lui Brâncuși au făcut un inventar al copacilor periculoși. Mulți castani ar trebui tăiați și plantați, în locul lor, arbori ornamentali.

Tomograful pentru copaci a costat în jur de 100.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS