20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Ploile îşi vor face apariţia din ce în ce mai des, în special după 28 septembrie, respectiv 5 octombrie, reiese din prognoza meteo, valabilă pentru perioada 28 septembrie – 11 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Oltenia

În Oltenia, temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade la 20 – 21 de grade, vor ajunge să se situeze uşor sub normele perioadei.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20 – 21 de grade.

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, media acestora fiind în jurul a 11 grade, iar până în data de 6 octombrie acestea vor fi în creştere până la o medie de 14 – 15 grade.

Săptămâna viitoare, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie de 10 grade.

Pe durata intervalului 28 septembrie – 1 octombrie sunt prognozate ploi, izolat posibil însemnate cantitativ, iar între 6 şi 10 octombrie probabilitatea de apariţie a ploilor va continua să crească.

La munte

La munte, valorile termice diurne vor fi în scădere de la medii de 14 grade la o valoare de 9 grade.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, de 10 – 11 grade.

Temperaturile minime vor scădea uşor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade la 4 – 5 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creştere din nou spre o medie de 10 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade.

Către finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie vor fi precipitaţii, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari.

Cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate, iar după data de 6 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS