8 C
Craiova
marți, 27 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Care va fi noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Care va fi noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Noua componenţă a Consiliului Local Craiova. În urma alegerilor locale de duminică, a fost stabilită şi nouă componenţă a Consiliului Local Municipal, care va fi puterea legislativă a Craiovei în următorii patru ani.

PSD va avea zece mandate de consilieri locali în noua legislatură, după ce Olguţa Vasilescu a obţinut mandatul de primar cu 34,37% din voturi, conform rezultzatelor parţiale de la ora 7.00. PNL va avea cu un mandat mai puţin, Alianţa USR-PLUS va deţine cinci mandate, în timp ce Partidul Ecologist Român va avea dreptul la trei mandate de consilier local. Asta după ce candidatul PER, Antonie Solomon, s-a clasat pe locul trei la alegerile locale, cu 20,85% din voturile craiovenilor potrivit rezultatelor de la ora 7.00.

Nu toţi cei care au votat cu Antonie Solomon au votat şi Partidul Ecologist la Consiliul Local. Acesta este şi motivul pentru care PER are doar trei mandate de consilier, în ciuda procentului mare obţinut de Solomon.

Rămâne de văzut acum cum se vor forma alianţele în Consiliul Local Craiova şi cine va forma majoritatea care va lua deciziile şi va aproba proiectele de hotărâre iniţiate de executiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Măsuri restrictive în Bustuchin și Vladimir

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj...

ȘTIRI GdS

Gorj: Măsuri restrictive în Bustuchin și Vladimir

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a emis o hotărâre prin care a dispus o serie de măsuri în două localități:...

Culturism – fitness / Costel Torcea, mândru de reușita...

La finele săptămânii trecute, Clujul a găzduit Campionatele Mondiale de Culturism și Fitness destinate juniorilor, competiție la care România a „rupt“ scena....

Ordonanţa care nu spune aproape nimic: Bolnavii cu forme...

Autorităţile au anunţat că din această săptămână bolnavii Covid asimptomatici sau cu forme uşoare vor fi monitorizaţi de medicii de familie. Dar...

Craiovenii s-au înghesuit la catedrală fără ştirea prefectului (GALERIE...

În ciuda restricţiilor, craiovenii s-au dus, ieri, să se roage la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru“. A fost şi zi mare: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Forţele de ordine au asigurat respectarea măsurilor de siguranţă.

Începe procesul poliţiştilor acuzaţi că primeau şpagă de la...

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dispus începerea judecării a patru poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Restanţierii, tot restanţieri şi în prag de iarnă

Datornicii nu plătesc termoficării restanţele