12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute de PSD şi PNL

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute de PSD şi PNL

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară la alegerile locale de la Craiova, în urma exit-pollurilor, nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă efectuată de partide.

Potrivit datelor deţinute de PNL Dolj la această oră, fără a lua în calcul o singură secţie de votare din Craiova, la alegerile pentru primar candidatul PSD a obţinut 34,3%. În schimb, candidatul PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, ar fi obţinut 24,53% din voturi, mai puţin decât exit-pollul de aseară, când era dat cu 29%.

Au crescut, în schimb, procentele lui Antonie Solomon. Candidatul din partea PER ar fi obţinut, de fapt, 20,8% din voturi, faţă de 17,6% cât era estimarea de aseară. La rândul său, candidatul Alianţei USR-PLUS, Lucian Săuleanu, apare acum cu 12,79%, faţă 13,4% cât era sondajul de aseară.

Alegeri locale Craiova. Situaţia de la Consiliul Judeţean Dolj

Alegeri locale Craiova. Situaţia este puţin diferită la Consiliul Local. Aici PNL ar fi obţinut un scor mai bun decât la primărie. Potrivit numărătorii paralele, PNL ar avea un procent de 28,8% la Consiliul Local. PSD a obţinut 31,26% (sub procentul Olguţei Vasilescu), USR-PLUS 14,89%, iar PER 10,76%. Asta înseamnă că PNL are nouă mandate de consilieri locali, PSD – 10, PER – 3 şi USR – 5.

La Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, PSD a obţinut 39,65%, PNL – 31,75%, Pro România – 6,93%, USR-PLUS – 6,73%, PMP – 5.69%, iar PER – 5,46%. La preşedinţia Consiliului Judeţean lucrurile par clare. Cosmin Vasile, candidatul PSD, ar fi obţinut 42,16% din voturi, în timp ce candidatul PNL Alexandru Gâdăr ar fi fost preferat de 32,58% dintre doljenii cu drept de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că...

ȘTIRI GdS

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea,...

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Accident pe autostrada A1 Deva-Sibiu. A fost implicat un...

Un grav accident rutier a avut loc în județul Alba, în zona localității Pianu, unde un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz,...

Focar Covid la secția ATI de la Spitalul Județean...

Mai multe cadre medicale de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Craiova au fost infectate cu noul...

Utilaj răsturnat la ieșire din Târgu Jiu

Un eveniment rutier s-a produs în această dimineață la ieșire din Târgu Jiu. Un utilaj de mare tonaj s-a...