15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizarea s-a oprit la începutul străzii

Modernizarea s-a oprit la începutul străzii

În ciuda faptului că este într-o  zona centrală a oraşului, o stradă din Craiova arată deplorabil. Asfaltul este vechi şi plin de gropi, rămas din perioada comunistă. Canalizarea nu a ajuns aici, iar pe unul dintre trotuare tronează containerele de gunoi ale blocurilor din apropiere. Pe spaţiul verde care se întinde între carosabil şi blocuri sunt aruncate la grămadă gunoaie, moloz, resturi de covor asfaltic şi vegetaţie uscată.

Strada Arțarului

Strada Arţarului nu este o stradă în cine ştie ce fundătură de cartier a oraşului Craiova. Este o stradă situată în imediata vecinătate a bulevardului 1 Mai. Aceasta face legătura între strada Dealul Spirei şi strada Adrian Păunescu, mergând până în spatele Liceului Marin Sorescu.

În primăvara acestui an în zonă au demarat lucrările de modernizare, respectiv asfaltarea şi lucrări la reţeaua de apă şi canalizare. S-a asfaltat strada Dealul Spirei, strada Buziaş, s-au schimbat reţelele, dar strada Arţarului a fost ocolită. Aceasta s-a ales doar cu trotuarele asfaltate şi o parte  din borduri schimbate. 

Strada Arțarului

Covorul asfaltic a rămas neatins. Mai mult, parte din molozul rezultat în urma decopertării străzilor adiacente a fost azvârlit pe strada Arţarului şi uitat acolo. Din aprilie şi până în prezent au trecut aproape şase luni, iar molozul este tot acolo. Motivul pentru care strada a fost scoasă de la asfaltare, lipsa canalizării. Pare de necrezut ca, în anul 2020, o stradă din zona centrală a oraşului să fie lipsită de utilităţi.

„Au început să asfalteze. Când au ajuns pe strada Arţarului s-au oprit. Au pus bordurile aici, în zona blocurilor, au făcut trotuarele, dar asfalt… Mai mult, tot ce au decopertat au pus pe stradă şi pe spaţiul verde de lângă blocuri. Au luat o parte din moloz, dar mare parte este tot acolo. Cei care locuiesc la case vin şi aruncă şi ei gunoiul tot acolo. Tot spaţiul de lângă blocuri este o groapă de gunoi. Au spus că nu mai asfaltează din cauză că pe stradă nu există canalizare. Au canalizare doar blocurile şi câteva case care s-au racordat din străzile adiacente. Este de neimaginat ca o stradă, într-o zonă centrală să nu aibă canalizare”,

spune craioveanul  Ion Udroiu.

Locuitorii din zona străzii Arțarului sunt nemulțumiți

Modernizarea s-a oprit în aşteptarea canalizării

Da, o stradă situată la câteva minute de centrul Craiovei nu are canalizare. Acesta este şi motivul pentru care drumul nu a fost asfaltat de zeci de ani.

„Din câte ştiu pe strada respectivă nu este canalizare. Blocurile sunt racordate la reţeaua de canalizare, unele dintre imobilele de pe această stradă sunt radocdate la reţeaua de canalizare de pe străzile adiacente. Dar sunt şi proprietăţi private care nu beneficiază de canalizare. Din această cauză am solicitat oprirea  asfaltării acestei străzi. Ea este prinsă în programul de modernizare”,

a precizat directorul CAO, Alin Şuiu

Moloz rămas în urma modernizării altor străzi/ foto:Claudiu Tudor

Alte metehne pe strada Arţarului

Sărită de la asfaltare, lipsită de canalizare, strada Arţarului mai are şi alte metehne. Mai degrabă problemele sunt ale locatarilor de la blocurile de aici, M11, M12, M13 şi M14. De data aceasta este vorbă de platforma de gunoi. Aceasta a fost mutat de la locul în care era amenajată, în spatele blocurilor pe trotuar. Proprietarii spun că este o culpă comună, asociaţie de proprietari – Salubritate.

„Noi avem de când s-au făcut blocurile platforma de gunoi în spatele acestora. Cei de la asociaţie au strâmbat din nas că le miroase şi au pus containerele pe trotuar. Celor de la Salubritate le-a convenit că nu mai intră cu maşina pe alee, le aruncă direct de pe trotuar. Unde mai pui că vin şi cei de la case şi aruncă tot acolo. Este o mizerie de nedescris. Am făcut sesizări la Salubritate la asociaţie, dar nimic. Şi la această dată trotuarul este ocupat de containere”,

spune craioveanul Constantin Simion.

Locatarii spun că platforma de gunoi stă goală


Deşi am solicitat un răspuns de la Salubritate legat de această stare de fapt, nu l-am primit până la închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS