22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAADPFL vrea utilaje noi, primăria le cumpără

RAADPFL vrea utilaje noi, primăria le cumpără

RAADPFL vrea utilaje noi, primăria le cumpără. Municipalitatea a demarat procedura de achiziţie publică a două utilaje necesare Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ, la solicitarea acesteia.

Este vorba de o autospecială cu platformă pentru lucru la înălţime şi o autobasculantă, de care Regia spune că are nevoie pentru activităţile pe care le desfăşoară. Anunţul de participare a fost publicat, vineri, în sistemul electronic, termenul de primire a ofertelor fiind relativ scurt.

Autospeciala cu platformă pentru lucru la înălţime a fost estimată de primărie la valoare de 255.000 de lei, iar ofertele sunt aşteptate până la data de 18 august. Pentru autobasculantă, valoarea estimată a achiziţiei este de 421.362 de lei. Ofertele se primesc până pe 19 august. La ambele licitaţii, criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut“.

RAADPFL vrea utilaje noi. Cum este motivată achiziţia

În anunţurile de participare la licitaţie pentru cumpărarea celor două utilaje, motivarea achiziţiei este identică.

„RAADPFL Craiova este operatorul economic aflat în subordinea Consiliului Local Craiova, ponderea cea mai mare a lucrărilor specifice executate de acesta fiind din domeniul întreţinerii, amenajării şi înfrumuseţării zonelor verzi. Întrucât anumite utilaje şi autovehicule din parcul auto al unităţii nu mai îndeplinesc condiţiile de siguranţă în exploatare (unele având ca an de fabricaţie 1990 şi 1991), iar punerea în funcţiune a acestor utilaje implică pe lângă cheltuielile mari cu reparaţiile (piese de schimb din ce în ce mai greu de procurat, iar calitatea acestora lasă de dorit) şi consumuri mari de carburant, iar emisiile de noxe nu se mai încadrează în normele actuale, este necesară achiziţionarea pentru buna desfăşurare a activităţii operatorului“, se arată în anunţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS