26.6 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Cârcea și Malu Mare a fost semnat

Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Cârcea și Malu Mare a fost semnat

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 08.07.2020, al doilea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 3, care prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare în localitățile doljene Cârcea și Malu Mare.

Al doilea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, DJ-CL-03 EXTINDERE REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN COMUNELE CÂRCEA ȘI MALU MARE, a fost adjudecat de ASOCIEREA GRUP PRIMACONS S.R.L. (lider de asociere) – VALTUM PROD-COM S.R.L. – CONSTRUCȚII ERBASU S.A., la o valoare de 46.979.201 LEI (fără TVA).

Astăzi, la semnarea contractului cu reprezentanții constructorului, directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu, a precizat:

“Am alături de mine primarii localităților Cârcea și Malu Mare, două localități în plină dezvoltare, care așteptau cu nerăbdare acest proiect. Am ajuns, astăzi, la momentul mult așteptat al semnării contractului de execuție lucrări și cu toții suntem nerăbdători să începem”.


Reprezentanții firmelor care au câștigat licitația au promis că în cel mai scurt timp vor face vizite în teren, în ambele localități, pentru a stabili toate detaliile demarării lucrărilor.

Conform contractului, în comuna Cârcea urmează să se extindă rețeaua de alimentare cu apă; să se construiască o stație de pompare apă potabilă cu conducta de transport aferentă, o stație de pompare apă potabilă de tip booster, aducțiunea Bordei-Magnolia, dar și să se extindă rețeaua de canalizare și să se construiască patru stații de pompare a apei uzate, în timp ce în comuna Malu Mare se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 18.244 metri, incluzând 606 racorduri și 421 cămine de vizitare.

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CSM Slatina, pas uriaș spre Liga 2. Victorie în...

CSM Slatina a luat o opțiune serioasă...

ȘTIRI GdS

Craiova: Accidentat pe trecerea de pietoni

Un bărbat a fost accidentat în această seară după ce a fost acroșat pe o trecere de pietoni de pe strada Caracal,...

Craiova: Se opresc gazele pe două străzi

Distrigaz Sud Reţele a anunţat că mâine, între orele 8.30 - 12.30, se sistează alimentarea cu gaze naturale la consumatorii casnici şi non-casnici...

RAADPFL, cu ambrozia în propria-i curte

Ambrozie la intrarea în Parcul Tineretului, zona Water Park-ului

Vâlcea: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Prefectura Vâlcea a anunțat că astăzi, în județ au fost înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Potrivit datelor Direcției...

Câți bani europeni a atras CJ Dolj, prin POR...

Câți bani europeni a atras CJ Doj. Instituția a depus nouă aplicații, în valoare totală de 93 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Râmnicu Vâlcea: Începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Primăria Râmnicu Vâlcea a anunțat că joi, 6 august, începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu, iar traficul va fi restricţionat parţial.