17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo, faliment amânat

Termo, faliment amânat

Azi s-a derulat încă un termen în procesul de insolvență al SC Termo Craiova. Deși toată lumea, creditori, Termoficare, populație se așteaptă ca instanța să pronunțe falimentul de la un tremen la altul. Aceasta a tot amână decizia finală. De această dată, motivul amânării s-a datorat faptului că furnizorul de căldură al oraşului i-a cerut judecătorului sindic să-i prelungească perioada de reorganizare cu încă un an.

Instanța de judecaă a Tribunalului Mehedinți a dat un nou termen în dosarul de insolvență al SC Termo Craiova. Pe 24 august 2020, instanța trebuie să decidă dacă declară falimentul sau prelungește insolvența furnizorului de căldură din Craiova cu încă un an.

Termo a cerut prelungirea insolvenței

Este cunoscut faptul că la termenul anterior, din luna mai, Termo a cerut prelungirea cu încă un an a insolvenței. A încercat în acest fel să profite de starea de urgență instiuită în perioada pandemiei de COVID-19 și de prevederile Legii nr. 55/2020.

„La ultimul termen, noi am făcut o cerere în baza Legii nr. 55/2020 care ne dă voie, datorită stării actuale, să prelungim planul de reorganizare, ceea ce ne-ar duce până în martie 2021. Acum administratorul judiciar adună creditorii, votează planul pe care l-am propus noi, apoi merge la instanţă. În cele din urmă decizia este dată de instanţă”,

spunea la acel moment Gheorghe Nedelescu, administrator special SC Termo Craiova SRL.

Termo Craiova
Termo Craiova

Rămânea însă la latitudinea judecătorului sindic, dar şi a creditorilor să aprobe solicitarea furnizorului de căldură. Numai că între timp, principalul creditor, CEO a contestat solicitarea termoficării. Drept urmare, instanța a dat azi un nou termen în Dosarul nr. 140/63/2015 

Reorganizare

Reamintim, Termo este în insolvenţă începând cu 18 martie 2015, ca urmare a cererii depuse de Complexul Energetic Oltenia, creditor care a invocat o creanţă de 277.125.559,94 lei.

Conform tabelului definitiv al creanţelor, publicat de administratorul judiciar SIOMAX SPRL în iulie 2015, masa credală se cifrează la 373.628.176,09 lei. Atunci, Tribunalul Dolj a declarat insolvenţa. A admis planul de reorganizare a activităţii SC Termo, pe trei ani, propus de administratorul judiciar, Siomax SPRL din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS