22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJandarmii au sancționat doi șoferi care își testau mașinile pe o pajiște alpină

Jandarmii au sancționat doi șoferi care își testau mașinile pe o pajiște alpină

Jandarmii montani din Runcu, Gorj, au sancţionat contravenţional două persoane care și-au testat mașinile pe o pajiște alpină. Astfel, jandarmii montani din Runcu în timpul executării unei misiuni au depistat la graniţa dintre localităţile Runcu şi Lupeni, două persoane domiciliate în municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara, care circulau cu două autoturisme de teren pe pajiştea alpină din Runcu.

Cele două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiecare, pentru faptul că au circulat cu autoturismele de teren în scop de agrement pe pajiştea alpină a localităţii Runcu, pentru testarea autoturismelor off road.

Prevederea legală ,,circulația pe pajiști cu orice alte mijloace de transport, inclusiv cu atelaje, altele decât cele folosite pentru activități agricole de către cel care utilizează pajiștea, cu excepția circulației cu orice mijloace de transport în situații de urgență generate de calamități, accidente de orice natură, precum și cu autovehicule, motociclete și ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive, de recreere și turism, cu acordul deținătorului sau al utilizatorului, în condițiile legii”, atrage sancţiuni contravenţionale de la 500-1000 lei pentru persoanele fizice.

„În situația în care sunteți martorii unor astfel de fapte de încălcare a climatului de ordine și a normelor de conviețuire socială, recomandăm cetățenilor să sesizeze aceste aspecte prin SNUAU 112 sau să se adreseze unui echipaj de jandarmi în vederea luării măsurilor legale.”, potrivit jandarmilor gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS