10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanalizarea s-a înfundat, strada Homer s-a inundat

Canalizarea s-a înfundat, strada Homer s-a inundat

După ce în Gazeta de Sud a apărut un articol despre deficiențele modernizării străzii Homer, din cartierul craiovean Romanești, Primăria Craiova a luat măsuri.


În articol se făcea vorbire despre faptul că strada a fost inundată în urma precipitațiilor căzute săptămânile trecute. Faptul a fost semnalat GdS de către locuitorii din zonă. Cum pe stradă nu există canalizare pluvială, apa a băltit pe carosabil. Accesul localnicilor a fost îngreunat din această cauză, iar unii s-au trezit cu curțile inundate. Primăria Craiova spune că strada Homer nu s-a inundat din cauza proastelor lucrări de reabilitare efectuate în zonă. De vină ar fi canalizarea menajeră, care s-a înfundat chiar în perioada precipitațiilor. Se pare că localnicii nu au folosit „corespunzător“ canalizarea în timpul ploilor. A fost nevoie ca muncitorii de la Compania de Apă Oltenia să intervină. Doar așa, apa provenită de la  precipitații a fost preluată de… canalizare.
Constructorul, fiindcă lucrarea de modernizare este încă în garanție, trebuie „să verifice posibilitatea preluării apei din zonă în canalizarea pluvială“.

Ce spune primăria

Strada Homer

„Inundația pe strada Homer nu a fost cauzată de calitatea slabă sau deficitară a lucrărilor de reabilitare efectuate în zonă, ci s-a produs ca urmare a înfundării canalizării menajere, care nu a fost utilizată corespunzător. La scurt timp după ce s-a identificat această problemă, Compania de Apă Oltenia a deplasat în teren o echipă, care a rezolvat problema apărută, dovadă fiind faptul că apa a fost preluată în scurt timp de canalizare.

De asemenea, strada fiind în perioada de garanție, constructorul care a executat lucrările de modernizare este obligat să verifice posibilitatea preluării, în sistemul de canalizare pluvială, a apei care se adună în respectiva zonă“,

se arată într-o precizare a Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS