12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlenița are din această lună apă fără restricții

Plenița are din această lună apă fără restricții

Companiei de Apă Oltenia a luat în administrare un rezervor de apă, recent dat în funcțiune în localitatea doljeană Plenița.

Acesta le va asigura celor peste 4.800 de locuitori ai comunei doljene Plenița apă potabilă fără restricții. Este vorba despre un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 300 m.c., amplasat la Gospodăria de Apă Plenița Nord. Un proiect în valoare de peste 180.000 lei.

Acesta va face față consumul generat de mărirea numărului de branșamente ca urmare a extinderii rețelei de alimentare cu apă prevăzută în proiectul de investiții cu fonduri europene asigurate prin POIM.


Rezervorul de 300 mc rezolvă problema apei


Necesitatea acestei investiții a apărut pentru acoperirea vârfurilor de consum, apărute în special în perioada verii. Din care cauză se ajungea la scăderi ale presiunii apei sau chiar restricții în furnizarea apei potabile. În acest context, pe 7 noiembrie 2019 a fost semnat contractul între Compania de Apă Oltenia și SC Mechanica SRL. Firmă care s-a ocupat de întocmirea documentației tehnice, obținerea avizelor necesare, dar și de execuția lucrării – construirea fundației, instalațiilor electrice și hidraulice, dar și montarea rezervorului.


Încântat de investiție, primarul comunei Plenița, Puiu Calafeteanu, a precizat că:

“Acest proiect, finalizat astăzi, este extraordinar pentru cei peste 4.800 de locuitori ai comunei noastre, care nu vor mai avea probleme cu apa potabilă. Mulțumim reprezentanților Companiei de Apă Oltenia care ne-au înțeles și ne-au ajutat în acest mod”.

Mai mult decât atât, rezervorul de 300 m.c. va asigura alimentarea cu apă la parametri corespunzători și pe viitor, fiind estimate creșteri ale consumului. Comuna Plenița este cuprinsă în Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Dolj .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS