10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO trecere de pietoni duce în parcare

O trecere de pietoni duce în parcare


O trecere de pietoni de pe una din marile artere de circulaţie din Craiova duce fix într-o parcare. Cu alte cuvinte, pietonii care traversează bulevardul ajung în parcare şi se strecoară printre maşini ca să-şi continue drumul pe trotuar. Trecerea cu pricina nu este singura de acest fel din zonă.


Este vorba de una dintre trecerile de pietoni de pe bulevardul Calea Bucureşti în zona Auchan. Marcajul rutier este trasat din zona trotuarului de la blocurile R4-R5, unde sunt semafoarele de la mall şi ar fi firesc să ajungă până în trotuarul de pe cealaltă parte a bulevardului. Nu este aşa. Marcajul rutier se oreşte în parcarea din faţa blocului T5 situat pe Calea Bucureşti. Pietonii ajung în parcare, ocolesc maşinile parcate pe carosabil şi ajung pe trotuar. Mai au şi varianta să se strecoare printre ele. Sunt însă şi momente ale zilei când parcarea este goală şi atunci pietonii nu întâmpină nici o piedică.

Trecere

„Cu această trecere este o problemă. Treci strada şi ajungi în parcarea amenajată în spic. Când sunt maşini sau eşti cu un cărucior, o bicicletă, fiindcă este şi pistă de biciclete aici, mergi pe carosabil ca să ajungi fie pe trotuar, fie, după caz, la pista de biciclete. Nu mi se pare corect ca între trecerea de pietoni marcată pe carosabil să fie intercalată această parcare. Chiar eu am făcut sesizări la primărie, la telefonul cetăţeanului. Nimeni nu ia măsuri“,

spune craioveanul Liviu Matei.

Totodată, cei care stau la semafor ca să traverseze strada aşteaptă în parcare. Dacă aici este parcată o maşină, stau pe carosabil sau pe bordura dintre autoturismele parcate.
Amenajarea marelui bulevard s-a făcut în anul 2015. Atunci s-a asfaltat carosabilul, s-au amenajat trotuarele, parcările şi pistele de biciclete.

În această zonă, parcările sunt amenajate în spic. Pietonii care traversează dinspre Auchan ajung fix în această parcare. Înaintând pe bulevard, 100-200 de metri, întâlneşti aceeaşi situaţie, în zona blocului T6, în apropierea bisericii de pe Calea Bucureşti.

Pietonii aşteaptă în parcare să traverseze strada

O situaţie similară, trecerea de pietoni duce în parcare. „Aceeaşi situaţie este şi în dreptul blocului T6. Acolo chiar s-a produs un accident rutier. Stă dovadă crucea aşezată chiar lângă trecerea de pietoni. Într-o atare situaţie, autorităţile nu cred că ar fi timpul să schimbe ceva la aceste treceri de pietoni?“, întreabă acelaşi craiovean.

Să se pună stâlpişori


Autorităţile spun că, într-adevăr, ar fi bine ca zona dedicată pietonilor să fie demarcată într-un fel. Plantarea unor stâlpişori care să împiedire parcarea autovehiculelor ar fi o obţiune.
„Am văzut care este situaţia în această zonă. Într-adevăr, este puţin dificil pentru pietoni. Ştiu că primăria a achiziţionat stâlpişori de demarcat zona trotuarului de carosabil. Astfel de stâlpişori se pretează să fie montaţi în acest loc. Astfel, pietonii sunt protejaţi“, este de părere inspectorul principal Sorin Gae, membru în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale în municipiul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS