15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi de la DSV pentru comercianţii care nu respectă regulile de protecţie a clienţilor

Amenzi de la DSV pentru comercianţii care nu respectă regulile de protecţie a clienţilor

De cum s-au deschis terasele din Craiova şi firmele de tip catering, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au plecat în control. Acestea erau obligate să respecte anumite reguli de funcţionare, fiind condiţionate de starea de alertă. Este vorba de distanţa între mese, numărul clienţilor de la mese, protecţia clienţilor şi triajul lor, dezinfectarea mâinilor clienţilor şi alte măsuri prevăzute de Norma din 29 mai 2020 privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică.

Terase în centrul istoric al Craiovei


Inspectorii DSV Dolj au fost mai blânzi cu aceşti comercianţi şi au ales doar să-i avertizeze în cazul în care au găsit nereguli minore. Au aplicat totuşi două amenzi, acolo unde au găsit produse expirate care erau preparate şi servite clienţilor de unele dintre firmele de catering din Craiova.

Terasă
Terasă din Craiova


„Noi am făcut controale în tot oraşul. Avem cinci sectoare. Nu am găsit deficienţe majore. Într-o primă fază, dacă am găsit mici deficienţe, i-am avertizat să ia măsurile care se impun. Am aplicat două sancţiuni. Este vorba de două amenzi aplicate unor firme de catering. Fiecare amendă aplicată pentru depistarea unor produse expirate este în valoare de 2.000 de lei. În rest, nu au fost probleme grave la societăţile pe care le-am controlat“,

a spus Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

Terasele amplasate lângă hala de legume şi fructe din Piaţa Mare
Terasele amplasate lângă hala de legume şi fructe din Piaţa Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS