14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGunoiul unei craiovence, găsită moartă în apartament, motiv de scandal în bloc

Gunoiul unei craiovence, găsită moartă în apartament, motiv de scandal în bloc


Locatarii dintr-un bloc din Craiova stau pe o bombă cu ceas. Mizeria din apartamentul unei vecine găsită moartă în locuinţă, după zece zile, este motiv de scandal.

Mare scandal în blocul 175 P din cartierul Craioviţa Nouă. Locatarii sunt revoltaţi din cauza unei foste vecine, despre care spun că avea grave probleme de sănătate mintală. Aceasta aduna gunoi din tomberoane şi îl aducea în apartamentul de la etajul al III-lea. În plus, creştea pisici în locuinţă, din care motiv mirosul era greu de suportat pe scara blocului.

Discuții pe casa scării

Ani în şir au încercat proprietarii din bloc să rezolve situaţia vecinei de la etajul trei, dar nu a fost cu putinţă. Recent, femeia a decedat. Vecinii au găsit-o moartă în apartament după aproximativ zece zile. Când mirosul greu a cuprins tot blocul, când muştele au invadat casa scării, locatarii au anunţat poliţia. Cadavrul a fost ridicat, dar mizeria până la tavan a rămas.

„Femeia asta ne-a făcut probleme tot timpul. Umbla prin tomberoane şi aducea în casă gunoiul. Nu vă spun ce miros suportam. Gândaci. Eu locuiesc sub apartamentul ei şi am fost terorizată. Era bolnavă. Avea, de asemenea, o fiică bolnavă.

Singurul care făcea curat în locuinţă era fiul care o vedea o dată pe an, fiindcă este plecat din ţară. Acum şi mai grav. Au găsit-o moartă. Au luat-o, dar sângele care a curs acolo, fiindcă au găsit-o după 10 zile şi toată mizeria sunt tot în apartament. Nu mai putem de miros. Mai este şi situaţia asta. Punem mască, ne ferim, ne năm cu dezinfectant, dar locuim într-un focar de infecţie. Nici măcar nu ştim din ce cauză a murit“,

spune o locatară de la apartamentul 10.

Scandal la ușa apartamentului/foto: Claudiu Tudor

Aceasta nu este singura revoltată şi deranjată de situaţia de la apartamentul 14. Tot vecinii de pe palier sunt indignaţi, fiindcă oricărei autorităţi se adresează nu găsesc sprijin.

„Eu locuiesc uşă în uşă cu ea. Nu vă puteţi imagina ce miros era aici. Să stai cu o persoană moartă în bloc atâtea zile. Eu am copii mici. Am pus clor, dezinfectant şi tot simţeam mirosul acela greţos de cadavru. Am sunat la DSP şi au spus că nu este competenţa lor. Familia, n-ai cu cine să vorbeşti.

Are o fată cu probleme de sănătate mintală. Un băiat plecat din ţară, care nici nu a mai dat pe aici. A venit poliţia a luat-o de aici, poate a murit de COVID şi toată mizeria a rămas în casă. Resturi din tomberoane, pisici… groaznic, dacă pe ea au găsit-o cu viermi, vă imaginaţi ce este acolo“,

povesteşte o altă vecină.

Vecini supărați/foto:Claudiu Tudor


Cine face curăţenie?


Locatarii spun că, tot ce îşi doresc, este ca acea sursă de infecţie din apartament să dispară cât mai repede din blocul lor. Numai că, la autorităţi nu pot apela, fiindcă de fiecare dată spun că nu este de competenţa lor. Este o locuinţă privată şi nu pot interveni. Pe familie nu se pot baza. Asociaţia nu poate intra în apartamentul locatarei decedate.

Blocul 175 P, Craiovița Nouă/foto: Claudiu Tudor

„Cunoaştem situaţia din blocul 175P, dar nu putem lua măsuri peste noapte. Noi şi înainte o tot avertizam să-şi facă ordine în locuinţă. Am anunţat şi poliţia. Acum însă este altceva. Trebuie să luăm acordul familiei. Are o fiică bolnavă. Nu putem intra aşa, să ne acuze ulterior că le-am încălcat proprietatea. Apelăm la Salubritate, dar cine plăteşte, că nu suportă ceilalţi locatari costurile.

Am înţeles că ar fi un compartiment în cadrul primăriei care se ocupă cu  aşa ceva. Noi trebuie să facem solicitări legale. Locatarii trebuie să aibă răbdare. Îi înţeleg, dar fără familie nu putem face nimic în acest moment“,

a precizat Gabriela Bălăşoiu, administratorul Asociaţiei de proprietari nr. 30 Craioviţa Nouă.


Salubritatea ridică gunoiul, cine plăteşte?


Societatea de Salubritate din Craiova este singura care poate elibera apartamentul din blocul 175P de gunoaie. Contribuind în acest fel la liniştea şi siguranţa celorlalţi locatari. Numai că şi aici este o problemă, operatorul acţionează doar la solicitarea familiei cu acordul acesteia şi contra cost.

„Este proprietate privată. Intrăm în acel apartament doar cu acordul proprietarului sau succesorilor. Serviciile făcute de noi sunt contra cost”,

spun surse din cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS