11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia, la munte şi la mare până pe 21 iunie

Vremea în Oltenia, la munte şi la mare până pe 21 iunie

Administraţia Naţională de meteorologie a anunţat că, în intervalul 8 – 21 iunie, vremea în Oltenia va fi caldă dar instabilă.

Oltenia

Temperatura aerului va marca o scădere uşoară, de la o medie regională a maximelor de 28 de grade în primele două zile de prognoză, spre 24 de grade, în 11 iunie. Ulterior se estimează că media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni va atinge din nou 27…28 de grade. Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, astfel acestea vor fi în jur de 16 grade, cu cele mai mici valori în 8 şi 12 iunie.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni. Aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 9 – 11 iunie şi în jurul date de 15 iunie.

Munte

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice pentru luna iunie. La nivelul zonei, nu vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel temperaturile maxime vor fi în general de 16…18 grade. Media minimelor relativ constantă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Dobrogea

În perioada 8 – 11 iunie, vremea va fi caldă, local călduroasă în partea continentală a regiunii, astfel media regională a valorilor maxime va fi de 27 de grade. După acest interval va urma o tendinţă de scădere a temperaturii până în 16 iunie, astfel media maximelor va fi de 24…25 de grade, însă până la finalul intervalului se va reveni la valori de 26…27 de grade. Nopţile vor deveni tot mai calde, astfel la nivelul regiunii vor fi minime în jur de 16 grade în primele două nopţi şi de 18…19 grade în restul intervalului, valorile cele mai ridicate urmând să se înregistreze pe litoral şi în deltă.

Cu o probabilitate destul de ridicată, vor fi ploi şi în această regiune în intervalul 11 -16 iunie. În restul intervalului, manifestări de instabilitate vor fi pe arii restrânse în timpul după-amiezelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS