9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCălător cu RAT-ul pe traseul 4

Călător cu RAT-ul pe traseul 4

O craioveancă trage un semnal de alarmă cu privire la condiţiile în care se circulă pe unul dintre traseele RAT. Este vorba de traseul 4, care circulă pe ruta Piaţa Centrală – Făcăi. Şi alte persoane care circulă pe acest traseu au sesizat diverse probleme pe adresa redacţiei sau direct la Regia de Transport Craiova. În primul rând, călătorii se plâng că sunt nevoiţi să meargă în condiţii mizere. Autobuzul este mai tot timpul aglomerat. În al doilea rând, pe mijloacele de transport în comun care ajung în zona Făcăi sunt şi călători care nu poartă mască şi nu respectă condiţii minime de igienă. Mai mult, aceştia au un comportament agresiv, dacă li se atrage atenţia să păstreze distanţa faţă de ceilalţi călători sau să poarte mască.


„Pe traseul 4, Piaţa Centrală – Făcăi, circulă foarte multe persoane de etnie romă fără mască, fără bilet. Emană un miros urât, de nu mai poţi să respiri. Dacă le zici ceva, scuipă sau sar la bătaie“,

spune craioveanca în sesizarea trimisă pe adresa redacţiei.

Autobuz RAT
Autobuz RAT


Astfel de situaţii sunt des întâlnite pe traseele care ajung spre periferia oraşului. Aceste persoane sunt o problemă pentru ceilalţi călători. Nu menţin curăţenia în mijloacele de transport în comun, chiar distrug unele componente.
Cele relatate de unii dintre călătorii de pe traseul 4 sunt cunoscute şi de conducerea RAT Craiova. Sesizările oamenilor au ajuns şi pe masa lor.

„Frecvenţa pe traseul care circulă pe ruta Piaţa Centrală – Făcăi este din 30 în 30 de minute. Cunoaştem aceste probleme, Oamenii ni s-au plâns şi nouă. Din păcate, nu avem prea multe opţiuni. Noi am sesizat Poliţia Municipiului Craiova. Serviciul control dacă îi prinde fără bilet îi dă jos din mijloacele de transport în comun şi împreună cu Poliţia Locală îi poate amenda. Alte măsuri nu putem lua împotriva unor astfel de călători“,

a precizat Sorin Manda, director RAT Craiova.

De respectarea regulilor, nici vorbă

Călători
Călători

Drept urmare, pe astfel de trasee nici nu se ia în discuţie respectarea condiţiilor impuse în această perioadă. Ce să mai vorbim de accesul în mijloacele de transport cu măști medicale sau nemedicale?! Nici de evitarea aglomeraţiei nu poate fi vorba, deşi numărul maxim permis este limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului. Iar respectarea distanței de minimum un metru între călători, inclusiv atunci când se urcă sau se coboară, este doar în teorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS