17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova face precizări legate de proiectul complexului comercial „7 Noiembrie“

Primăria Craiova face precizări legate de proiectul complexului comercial „7 Noiembrie“

Primăria Craiova a transmis GdS detalii referitoare la viitorul complex comercial după ce municipalitatea a decis săptămâna trecută să retragă de pe ordinea de zi a Consiliului Local proiectul prin care urma să se aprobe PUZ-ul pentru transformarea din zonă industrială în zonă mixtă și de servicii. 

„Referitor la informațiile din materialul cu titlul Viitorul complex comercial „7 Noiembrie“ se mai amână puțin, publicat în Gazeta de Sud din data de 29 mai 2020, facem următoarele precizări:

Retragerea de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 28 mai 2020 a proiectului referitor la aprobarea Planului Urbanistic Zonal “reconsiderare urbanistică și a funcțiunilor în zona str. Al. Macedonski – str. Vlad Țepeș – str. Eroilor” nu are legătură cu condiția de legalitate privind întocmirea documentației. 

Retragerea de pe ordinea de zi s-a făcut la inițiativa executivului pentru a-i da posibilitatea consilierului local Adriana Ungureanu de a se lămuri cu privire la conținutul documentației și nu ca urmare a adresei semnate de 26 de persoane, prezentată și înregistrată de Adriana Ungureanu cu o zi înainte de ședința Consiliului Local.

Conform legislației în vigoare privind amenajarea teritoriului și urbanismului, precum și legislației privind transparența decizională, consultarea publică ce precede aprobarea unei documentații de urbanism cu caracter de reglementare, așa cum este PUZ-ul mai sus menționat, se face conform unor proceduri stabilite de lege și în termene de asemenea precizate foarte clar de către legiuitor. Toate aceste proceduri și termene au fost respectate cu strictețe în cazul acestui PUZ, consultarea publică demarând în data de 28.11.2019, prin transmiterea de către Primăria Craiova a 18 notificări scrise proprietarilor imobilelor incluse în zona reglementată prin PUZ.

Persoanele ale căror proprietăți nu sunt incluse în zona reglementată prin PUZ, precum și orice alt cetățean interesat de propunerea urbanistică supusă consultării au putut lua la cunoștință despre aceasta prin celelalte mijloace prevăzute de lege, respectiv: 

– publicarea pe site-ul primăriei și la sediul acesteia,
– anunțul în două ediții ale unui ziar de circulație locală,
– afișarea de către inițiator a propunerii urbanistice la amplasamentul ce a generat PUZ-ul. 

După încheierea perioadei de consultare publică, pe parcursul căreia nici persoanele ce au primit notificări și nici vreo altă persoană interesată nu s-au adresat Primăriei Municipiului Craiova pentru a solicita lămuriri sau pentru a depune observații, documentația de urbanism, în integralitatea ei, a fost făcută publică din nou pe site-ul primăriei timp de 30 de zile lucrătoare, conform prevederilor legislației privind transparența decizională. Nici pe durata acestor 30 de zile lucrătoare, Primăria nu a primit sesizări, propuneri sau alte solicitări cu privire la documentația PUZ. 

Mai facem precizarea că semnatarii tabelului prezentat de doamna Ungureanu sunt atât persoane notificate cu proprietăți incluse în zona reglementată prin PUZ, cât și persoane cu proprietăți neincluse în zona de studiu, dar niciuna dintre acestea nu au uzat de dreptul de a-și exprima un punct de vedere în termenele stabilite de lege.

Depunerea obiecțiunilor de către doamna consilier local Ungureanu printr-un tabel cu semnături, după expirarea tuturor termenelor legale de comunicare, nu poate constitui un temei legal pentru neînaintarea unei documentații de urbanism spre aprobare către Consiliul Local Municipal.Documentația de urbanism cuprinde toate avizele și studiile necesare, inclusiv aviz ISU Dolj nr. 78/19/SU-DJ din data de 26.03.2019, avizul nr. 443131/12.03.2019 al IGPR IPJ Dolj, Biroul Rutier și studiu de circulație în zonă.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS