9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria scoate din buget peste un milion de lei pentru gărduleţe

Primăria scoate din buget peste un milion de lei pentru gărduleţe

Primăria Craiova cumpără gărduleţ pentru împrejmuirea spaţiilor verzi de peste 1.000.000 de lei.

Achiziția este necesară fiindcă în prezent în Craiova se desfăşoară un amplu program de amenajare, menţinere şi protejare a zonelor verzi, se spune în anunţul de participare la licitaţie (în SEAP). Administraţia locală va achiziţiona două feluri de gard. Unul ornamental, pentru parcuri, iar al doilea model va fi gard bordurat pentru spaţiile verzi din jurul blocurilor.

În total, primăria va da pe cele două loturi de gărduleţ 1.001.765.75 de lei. Primul lot, gardul ornamental, are o valoare estimată de 419.540.75 de lei. Al doilea lot, gardul bordurat, va costa primăria 582.225 de lei. Banii vor fi luaţi din bugetul local. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2.07.2020.

Gard ornamental
Gard ornamental / Foto: arhivă GdS

„Gardul ornamental va fi montat pe marile bulevarde din cartierul Craioviţa Nouă. Aici se va completa gardul care delimitează zona verde de carosabil. A mai rămas o porțiune de înlocuit din anii trecuţi. Celălalt merge la asociațiile de proprietari care au făcut solicitare“, a declarat Delia Ciucă, director al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

Gardul bordurat înlocuit cu gardul ornamental

Primăria Craiova a mai achiziţionat gard ornamental în primăvara anului trecut. Atunci, gardurile bordurate care delimitau spaţiul verde de partea carosabilă de pe marile bulevarde ale Craiovei au fost înlocuite cu gard ornamental.

Gard bordurat
Gard bordurat

Administraţia locală a făcut o cheltuială în plus şi a schimbat gardurile din plasă zincată, care fuseseră montate în urmă cu doar câţiva ani. Astfel de garduri ornamentale sunt montate pe strada George Enescu, pe bulevardul Tineretului şi bulevardul Oltenia din cartierul Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS