10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreşedintele, delegat de asociaţia de proprietari să aleagă furnizorul de gaze

Preşedintele, delegat de asociaţia de proprietari să aleagă furnizorul de gaze

Craiovenii trebuie să se informeze şi să îşi aleagă un furnizor de gaze până la 30 iunie, ca să obţină cea mai bună ofertă odată ce dispar preţurile impuse de stat.

La bloc, cea mai bună variantă este ca toţi locatarii să se pună de acord şi să-și aleagă acelaşi furnizor. Nu este obligatoriu, totuşi un număr mai mare de consumatori casnici dă asociației de proprietari o altă putere de negociere. Consumatorii casnici vor avea două opţiuni la dispoziţie. Pe de o parte, să continue să primească gaze de la acelaşi furnizor.

Contor gaze/foto arhiva GdS
Contor gaze/foto arhiva GdS

„Asociaţia pe care o reprezintă rămâne la actualul furnizor, deci nu am făcut nici un demers în sensul obţinerii unei împuterniciri. Sunt mulţumiţi proprietarii cu preţurile practicate de actualul furnizor”,

spune Ion Pătrulescu, preşedinte asociaţie de proprietari.

Pe de altă parte, să se îndrepte către alt furnizor, plătind preţul impus de către acesta.În situaţia consumatorilor casnici de la bloc, cel care semnează contractul şi negociază este preşedintele asociaţiei de proprietari. Ne referim strict la imobilele multietajate, cu un singur echipament de măsurare a consumului. Aici, preşedintele este solicitantul care îi reprezintă pe proprietari. Ca reprezentant legal, el trebuie să fie împuternicit în scris de către locatari. Împuternicirea se ia cu acordul majorităţii simple a acestora, adică cel puţin jumătate plus unu.


Reprezentantul asociaţiei prezintă actul de identitate şi delegaţia

Contor gaze


Iată cum explică unul dintre furnizorii de gaze procedura pe care trebuie să o parcurgă Asociaţiile de proprietari pentru alegerea furnizorului.

„Procedura de contractare pentru asociațiile de proprietari, pentru una dintre ofertele propuse de noi este următoarea :

1. Completarea cererii de contractare – se completează rubricile din cererea tip de contractare: denumirea asociației, tipul de solicitare, adresa locului de consum, codul locului de consum, seria și indexul afișat de contor la data solicitării, regimul de presiune, data și semnătura.

Craiovenii trebuie să-şi aleagă furnizorul de gaze până la 1 iulie
Craiovenii trebuie să-şi aleagă furnizorul de gaze până la 1 iulie

2. Completarea contractului de furnizare, constând în:

completarea datelor de identificare, a datelor de contact, precum și a datelor locului de consum;

bifarea modalităţii de transmitere a facturii: prin e-mail sau curier;

completarea în Anexa 1 din Contractul de furnizare la rubrica „Program de consum solicitat de consumator” a cantităților conform nevoilor de consum identificate și opțiunea privind autocitirea indexului;

completarea în Anexa 2  din Contractul de furnizare a opțiunii privind utilizarea datelor personale în scop comercial.

Preşedintele asociaţiei de proprietari alege furnizorul de gaze
Preşedintele asociaţiei de proprietari alege furnizorul de gaze

În cazul reînnoirii contractului de furnizare a gazelor naturale se solicită actul de identitate al președintelui Asociației de Proprietari sau actul de identitate și delegația pentru reprezentantul Asociației de Proprietari. Solicitările de contractare a ofertelor în regim concurențial sau de reînnoire a contractelor existente se pot face și on-line“, se arată în răspunsul unui furnizor de gaze din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS