25.7 C
Craiova
vineri, 25 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Primăria Craiova vine cu explicații privind „Operațiunea Marcajul“

Primăria Craiova vine cu explicații privind „Operațiunea Marcajul“

Primăria Craiova vine cu explicații privind „Operațiunea Marcajul“. În urma articolului „Cât ne costă „Operațiunea Marcajul““, publicat în ediția de luni, 25 mai, a Gazetei de Sud, Primăria Craiova a venit cu explicații.

Municipalitatea susține că de trasarea sau înnoirea marcajelor rutiere clasice – linii de separare a sensurilor de circulație, linii de delimitare a benzilor, linii de delimitare a părții carosabile, aplicarea liniei discontinue etc., se ocupă în continuare Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL).

Pentru acest motiv, Regia a și încheiat acordul cadru din februarie 2019 privind achiziția de vopsea albă pentru marcaje și a diluantului aferent. Cele două contracte subsecvente semnate până acum au avut aceeași valoare: 147.300 de lei. 

Ce lucrări execută Aduna Servimob SRL

În ceea ce privește activitatea derulată Aduna Servimob SRL, firma din București cu care s-a încheiat tot un acord cadru privind aplicarea de marcaje, de data asta de către Primăria Craiova, ele ar fi de altă natură. Reprezentanții municipalității spun că în acordul în valoare totală de 1.586.233,70 lei (circa 334.000 de euro) intră doar trasarea de marcaj antiderapant termoplastic în zonele de risc.

Marcaje termoplastice aplicate de Aduna Servimob SRL
Marcaje termoplastice aplicate de Aduna Servimob SRL

Asta pentru că RAADPFL Craiova nu poate realiza astfel de marcaje, iar ele ar fi fost solicitate în mod expres de către Poliția Rutieră. Este vorba de acel covor antiderapant asemănător cu tartanul care este aplicat, de regulă, în fața trecerilor de pietoni sau în zona școlilor și care are rol de protecție. El asigură o aderență mare și micșorează spațiul de frânare al autovehiculelor. 

Ce spune Primăria Craiova

Pentru aplicarea marcajelor termoplastice în Craiova, primăria a încheiat trei contracte subsecvente cu Aduna Servimob SRL: primul pe 29 mai 2019 – în sumă de 420.809,25 lei, al doilea pe 30 septembrie 2019 – pentru suma de 397.611,60 lei, iar ultimul în această lună. El a fost atribuit pe 4 mai, pentru suma de 767.812,85 lei, iar lucările nu au început încă. În plan ar fi aplicarea a circa 4.600 metri pătrați de marcaje termoplastice. 

Marcaje termoplastice aplicate de Aduna Servimob SRL
Marcaje termoplastice aplicate de Aduna Servimob SRL

„Trasarea marcajului rutier la nivelul municipiului Craiova se realizează în continuare de către RAADPFL. Trasarea de marcaj antiderapant termoplastic în zonele cu risc deosebit de producere a accidentelor rutiere și în zona unităților școlare (treceri de pietoni – covoarele roșii, presemnalizare – săgeți și inscripții) se realizează de către Aduna Servimob SRL București, în baza unui acord cadru împărțit în trei contracte subsecvente (2019-2020).

De trasarea marcajelor rutiere clasice se ocupă tot RAADPFL Craiova
De trasarea marcajelor rutiere clasice se ocupă tot RAADPFL Craiova

La nivelul municipiului Craiova, necesarul de marcaj rutier este de aproximativ 50.000 mp (pe străzile principale), iar acest marcaj se realizează în continuare de către RAADPFL. În anul 2019, s-au realizat 4.585 mp de marcaje termoplastice, iar pentru anul în curs estimăm un necesar de 4.605 mp“, au explicat reprezentanții Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noi cazuri de elevi confirmaţi cu Covid 19. În...

Noi cazuri de elevi confirmaţi cu Covid 19

ȘTIRI GdS

Parcare proaspăt asfaltată, spartă de CAO

Conductă spartă/foto Daniel Mihai

Câte cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în Dolj...

Prefectura Dolj a anunţat că în județ au fost depistate alte 35 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, astfel sunt...

Cursuri online la Universitatea din Craiova

Cursurile la Universitatea din Craiova se vor desfășura online, cu excepția anumitor activități care se pot desfășura „față în față”(cursuri practice,...

Aeroportul din Craiova primeşte sprijin de la stat, alături...

Aeroportul din Craiova se numără printre cele cinci aeroporturi regionale care vor primi de la stat sprijinul acordat companiilor afectate de criză,...

Circulaţia rutieră pe Transalpina, închisă parţial în weekend

Circulaţia rutieră pe Transalpina (DN67C) se închide sâmbătă şi duminică, pe un sector de drum de 3 kilometri, în vederea desfăşurării Campionatului...

Asfaltări pe bandă rulantă, calitate pe măsură

În ultima perioadă, oraşul Craiova este un adevărat şantier. Se lucrează pe multe străzi, se decopertează, se toarnă asfalt, se înlocuiesc borduri....