17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova a revenit la viață. Cum a fost prima zi de „libertate“ - GALERIE FOTO

Craiova a revenit la viață. Cum a fost prima zi de „libertate“ – GALERIE FOTO

Craiova a revenit la viață în prima zi în care România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă.

Parcurile au fost redeschise de la ora 00.00 a zilei de 15 mai, iar oamenii au profitat de la primele ore ale dimineții. Pensionarii au ales să respire aerul curat din Parcul „Nicolae Romanescu“. Asta cât s-a putut, în condițiile în care fiecare a purtat mască de protecție. Copiii au profitat și ei de ocazie pentru a se plimba cu bicicletele sau a da o tură pe la Grădina Zoologică, împreună cu părinții.

Și centrul Craiovei s-a animat vineri, pentru prima oară după data de 16 martie, când a fost decretată starea de urgență. Unii craioveni au ieșit la plimbare, alții la cumpărături, având în vedere că s-au deschis magazinele cu ieșire exterioară.

Craiova a revenit la viață

La Electroputere Mall a fost mult mai multă agitație decât de obicei. Nu s-au deschis magazinele interioare, dar la cele exterioare era deja coadă. În ceea ce privește traficul din Craiova, el a părut, vinei, ca într-o zi normală dinainte de starea de urgență, dar ca într-o perioadă de vacanță școlară.

Revenind la parcurile din Craiova, ele au fost deschise cu respectarea regulilor de distanțare socială. Astfel, au fost trasate culoare bine delimitate, pe care cetățenii să le folosească pentru a intra și a ieși din parc, în scopul evitării aglomerației. De asemenea, la intrare în parcuri au fost montate panouri informative cu reguli și măsuri de autoprotecție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS