15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljE 15 mai. Începe relaxarea în Craiova!

E 15 mai. Începe relaxarea în Craiova!

Începe relaxarea în Craiova! Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al municipiului Craiova, întrunit joi dimineață, a luat oficial decizia de a redeschide parcurile din oraș și Grădina Botanică. Pe lângă această decizie oarecum previzibilă, având în vedere că președintele Klaus Iohannis recomanda în urmă cu câteva zile o astfel de măsură de relaxare, CLSU a adoptat și alte hotărâri care privesc modul în care se va desfășura viața în Bănie începând de astăzi.

De vineri, 15 mai, craiovenii vor putea să se plimbe din nou prin parcurile din municipiu și Grădina Botanică, respecând însă măsurile de protecție a cetățenilor și distanțarea socială. Asta însă nu e tot. O serie de alte măsuri de relaxare au fost adoptate, joi, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având în vedere că, de astăzi, România iese din starea de urgență și trece în stare de alertă.

Ce decizii a luat CLSU Craiova? În primul rând, se va relua programul de relații cu publicul al compartimentelor funcționale din cadrul Primăriei Craiova, iar RAT va reveni la programul de transport local dinainte de declararea stării de urgență.

„În scopul prevenirii contaminării pasagerilor și a personalului care activează în transportul public local, RAT SRL va lua măsuri pentru asigurarea condițiilor de protecție a călătorilor, distanțării sociale, igienizării și dezinfectării mijloacelor de transport, cu stabilirea procedurilor și protocoalelor din interiorul acestora, a gradului și modului de ocupare, a regulilor de conduită pentru personalul propriu și pentru pasageri, cât și pentru informarea corespunzătoare a acestora“, a anunțat primăria.

Începe relaxarea în Craiova. Cum se va face accesul în parcuri

Primăria Craiova a stabilit și modul cum se va face accesul în parcurile din oraș, începând de astăzi. Astfel, intrarea în Parcul „Nicolae Romanescu“ se va efectua pe poarta principală și prin cea secundară situată în vecinătatea punctului de lucru RAADPFL – sere (Cimitirul Ungureni).

Începe relaxarea în Craiova. Intrarea principală în Parcul Nicolae Romanescu
Intrarea principală în Parcul „Nicolae Romanescu“

Accesul în Parcul Tineretului se va face doar prin intrarea principală din strada Banu Stepan nr. 2B, iar în Grădina Botanică se va putea intra doar prin intrarea principală din strada Iancu Jianu.În schimb, locurile de joacă din parcuri vor rămâne închise. Cu alte cuvinte, vom avea liber în parc doar pentru plimbare, nu și pentru accesul la locurile de joacă.

De altfel, toate locurile de joacă din oraș vor rămâne închise, la fel ca și foișoarele situate pe domeniul public, proprietate a municipiului Craiova. Primăria va permite însă accesul în cimitirele din oraș, cu respectarea dispozițiilor legale privind protecția persoanelor și a distanțării sociale. Accesul se va realiza doar pe la intrările principale.

Ce este încă interzis

Revenind la restricții, se menține măsura privind interzicerea desfășurării de activități comerciale în sectorul de haine second hand din Târgul Municipal. De asemenea, se interzice accesul în incinta amplasamentului cu destinația specială de loc de picnic (grătare/mese) amenajat în Parcul Hanul Doctorului.

Accesul la locul de grătar din Parcul Hanul Doctorului este încă interzis
Accesul la locul de grătar din Parcul Hanul Doctorului este încă interzis

Primăria Craiova anunță că „nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri se sancționează conform legii“. „Contravențiile se constată de către Poliția Locală a municipiului Craiova, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii și subofițerii din jandarmerie, ce au competențe pe raza municipiului“, au mai precizat autoritățile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS