2.1 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cititorii GdS, adepți ai măsurilor restrictive

Cititorii GdS, adepți ai măsurilor restrictive

Pentru cititorii Gazetei de Sud, măsurile restrictive impuse de autorități pe perioada stării de urgență nu au fost un lucru rău.

O dovedesc răspunsurile oferite de aceștia la sondajul de opinie lansat pe site-ul GdS în urmă cu două săptămâni. La începutul acestei luni, GdS și-a întrebat cititorii dacă măsurile restrictive din România ar trebui relaxate și când cred că ar fi cel mai bine să se întâmple acest lucru. Cei mai mulți dintre participanții la sondaj au răspuns că „peste două săptămâni“, adică începând cu data de 15 mai, cum s-a și întâmplat, de altfel.

Din totalul de 4.358 de voturi, 1.176, adică 27%, au fost în favoarea relaxării măsurilor restrictive peste două săptămâni (15 mai). Au fost și cititori GdS care au considerat că relaxarea ar trebui să intervină chiar peste o perioadă mai mare de timp – 1.140 (26,2%), dar și unii care au ales varianta „peste o lună“ – 1.053 voturi (24,1%), adică de la 1 iunie. În fine, doar 989 de participanți la sondaj au considerat că restricțiile ar trebui să se relaxeze imediat (22,7%).

Măsurile restrictive, un lucru bun. Situația epidemiologică din Dolj

Ar mai fi de spus că situația epidemiologică a județului Dolj se prezenta joi, după cum urmează: 279 de persoane izolate voluntar la domiciliu, 539 de persoane în carantină, 2.309 persoane care au ieșit din carantină, 13.901 persoane care au ieșit din izolare voluntară la domiciliu, 86 de persoane vindecate și 154 de persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

În Dolj s-au înregistrat până acum două decese cauzate de coronavirus. Până joi după-amiază, la nivel național fuseseră raportate 1.046 (1.053 până în acest moment) de decese. În total, au fost anunțate 16.247 de infectări cu coronavirus. Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, 9.053 de pacienți s-au vindecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...