10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCasa Județeană de Pensii Dolj își reia gradual activitatea de relații cu publicul

Casa Județeană de Pensii Dolj își reia gradual activitatea de relații cu publicul

Conducerea Casei Județene de Pensii Dolj îndrumă pensionarii să nu se deplaseze la sediul instituției decât dacă este strict necesar. În rest, cele mai multe situații vor fi rezolvate de la distanță, printr-un simplu apel telefonic, informează CJP Dolj.

Conducerea Casei de Pensii face publice numerele de telefon la care pensionarii doljeni pot să apeleze în caz de nevoie. Directorul executiv al CJP Dolj, Daniela Licu, poate fi contactată la numărul de telefon  0735235233. De asemenea, audiențe la distanță, prin telefon acordă și directorul adjunct al instituției, Alina Apan, la numărul 0735235234.

Casa Județeană de Pensii Dolj aduce la cunoștința tuturor celor interesați, următoarele informații:

· programul de relații cu publicul se va desfășura după cum urmează:

– Luni, Marți, Miercuri, Joi 8.00-16.30

– Vineri 8.00-14.00

· începând cu Vineri 18.05.2020 se reia activitatea fizică de depunere a dosarelor de pensie – înscrieri noi, activitate care se va rezuma strict la depunerea acestora și la primirea numărului de înregistrare.

 · În ceea ce privește celelalte tipuri de servicii, recomandăm să se apeleze la poșta electronică sau la serviciile poștale. În cazul în care se solicită recalculări/modificări ale drepturilor de pensie în baza unor documente noi (adeverințe de orice tip), acestea vor fi transmise în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire. În cazul adeverințelor care atestă calitatea de pensionar, acestea se vor solicita fie prin email, fie prin poștă, urmând ca documentul în original să fie expediat titularului la domiciliul acestuia.

· Plata contribuției de asigurări sociale pentru persoanele care au încheiat contract de asigurare socială în baza Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările și completările ulterioare se va efectua prin virament bancar în contul IBAN RO46TREZ29122210304XXXX deschis la Trezoreria Craiova, cod fiscal 13604360 beneficiar Casa Județeană de Pensii Dolj, cu precizarea datelor de identificare ale plătitorului: nume, prenume, CNP sau prin mandat poștal, situație în care se vor preciza datele de identificare ale plătitorului: nume, prenume, CNP.

· pentru încheierea de noi contracte de asigurare social ă în baza Legii nr.263/2010, persoanele interesate vor transmite prin poșta electronică la adresa de  mail: [email protected] formularul tip Contract de asigurare socială completat și semnat care poate fi accesat de pe site-ul instituției www.pensiidolj.ro .

· Rezilierea contractelor de asigurare socială se face la cererea asiguratului, situație în care se va transmite pe adresa de email menționată mai sus copia actului de identitate.

· Solicitarea de eliberare a stagiului de cotizare sau a documentului NOTIFICAREA CALITĂȚII DE NEASIGURAT ÎN SISTEMUL DE SECURITATE SOCIALĂ DIN ROMÂNIA

Pentru lucrătorii care vor desfășura activități sezoniere în Germania, se vor elibera în continuare în urma solicitării formulate pe cale electronică la adresa de email www.pensiidolj.ro, sau prin poștă la adresa de corespondență a institutiei: str.Mihail Kogălniceanu nr.14, ,Craiova, jud Dolj, solicitări însoțite obligatoriu și de copia actului de identitate.

· Cererile de acordare a ajutoarelor de deces se depun la sediul instituției noastre, urmând ca plata să se facă în contul bancar indicat sau prin mandat poștal.

· activitatea de solicitare și eliberare a biletelor de tratament balnear rămâne în continuare suspendată până la noi reglementări.

· Audiențele și consilierea de specialitate se vor realiza în continuare telefonic sau prin email.

În vederea desfășurării controlate a activității de relații cu publicul, începând cu data de 18.05.2020 au fost luate următoarele măsuri:

  • asigurarea afluxului controlat al publicului în spațiul destinat,
  • folosirea produselor dezinfectante,
  • respectarea distanței sociale și obligativitatea folosirii protecției sanitare prin utilizarea măștilor și a mănușilor de protecție,
  • evitarea posibilelor aglomerări la sediul instituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS