8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOLT: O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, caz confirmat cu noul coronavirus

OLT: O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, caz confirmat cu noul coronavirus

Primul caz confirmat cu noul coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost anunțat joi, 14 mai 2020, chiar de conducerea spitalului. A fost depistat în cadrul unui program propriu de testare.

O asistentă din secția Anestezie – Terapie Intensivă a SJU Slatina a fost confirmată cu noul coronavirus, în urma testelor realizate în cadrul unui program propriu de testare. Femeia, care nu prezintă simptome specifice bolii, a fost ultima dată la serviciu în urmă cu două zile.

„Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid-19, în ultimele două săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, prin resursele proprii.

Ca urmare a acestui protocol de verificare, au fost testați aproximativ 300 de angajați ai SJU Slatina (secțiile: Boli Infecțioase, UPU, ATI, Hemodializă etc).
În data de 14.05.2020, laboratorul în care SJU Slatina efectuează aceste analize, a comunicat un rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală, angajată a secției ATI, restul analizelor (inclusiv întreaga secție ATI) fiind negative“, a transmis managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.


Angajata a fost la lucru în zilele de 3, 4, 7, 10, 12 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării), mai spune managerul SJU Slatina.

La acest moment se efectuează ancheta epidemiologică, pentru a fi comunicate către DSP Olt datele tuturor contacților direcți ai asistentei, personal și pacienți ai spitalului. Colegii asistentei, deși asimptomatici și negativi în urma testului la care și asistenta a fost supusă, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII – a și a XIV – a. „Continuitatea programului de lucru, în cadrul secției ATI, nu va fi afectată.

Întreg personalul secției ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. Ultimul pacient COVID-19, internat în cadrul secției ATI, a fost externat din aceasta secție în data de: 24.04.2020“, a mai precizat managerul Cătălin Rotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS