22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTuneluri de dezinfecţie la intrările din Piaţa Centrală

Tuneluri de dezinfecţie la intrările din Piaţa Centrală

Începân de azi, Piaţa Centrală din Craiova are tunel de dezinfecţie. Unul va fi amplasat la intrarea pentru persoane , altul la cea pentru autoturisme. La acest moment în piaţă accesul se face pe poarta dinspre bulevardul Calea Bucureşti şi poarta de pe strada Vasile Alecsandri.

Tunelurile de dezinfecţie au fost construite şi montate încă de săptămâna trecută de voluntari. Acestea au fost puse în funcţiune azi, fiind un plus de siguranţă pentru craiovenii care vin să se aprovizioneze din piaţă. Materialele necesare au fost achiziţionate de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, iar de asamblare s-a ocupat Aurel Firu.

„Eu am venit cu ideea şi cei de la Pieţe au acceptat-o. Ei şi-au achiziţionat materialele necesar, iar eu am asamblat cele două tuneluri. La amplasare m-au ajutat câţiva angajaţi ai societăţii. Luni, până la ora prânzului vor fi funţionale. În acest fel vreau să-i ajut pe cei din jurul meu. Asta simt să fac. Şi la Jandermerie am făcut un tunel cu perdea de vaporizare ”,

a spus Aurel Firu

Aurel Firu

Aurel Firu este craioveanul care a fost operat de cancer şi i-a fost extirpat un rinichi în urmă cu două luni. Operaţia a avut loc într-un spital din Oradea. Tot ele este cel care s-a întor în spitalul în care a avut intervenţia chirurgicală şi a montat un tunel de dezinfecţie. Acelaşi lucru l-a făcut la Spitalul din Filiaşi, la sediul Jandarmeria din Craiova.

Intrare Piaţa Centrală Craiova

Acesta spune că, deşi starea lui de sănătate nu este una prea bună, nu poate să rămână pasiv în aceste condiţii. El va continua să confecţioneze şi să monteze astfel de tuneluri de dezinfecţie acolo unde este necesar şi i se va permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS