22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi bărbați cercetați pentru infracțiuni silvice

Doi bărbați cercetați pentru infracțiuni silvice

Doi bărbați din Gorj sunt cercetați de poliție pentru comiterea unor infracțiuni silvice. Astfel, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Turcinești si Postului de Poliție Schela au depistat în flagrant, la finalul săptămânii trecute, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Schela, în timp ce transporta pe un drum forestier cu o autoutilitară, material lemnos esență brad (6 bucăți a 2 metri cu diametre cuprinse între 44 şi 56 cm).

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că materialul lemnos ar fi fost tăiat și sustras de pe un teren cu vegetaţie forestieră și nu prezintă marcă silvică. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos. Materialul lemnos, respectiv 2,65 mc., a fost predat în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Jiul, până la finalizarea cercetărilor. Totodată, faţă de bărbat, poliţiştii au luat si măsura sancționării contravenționale, conform Ordonanţei Militare nr. 3/2020, cu amenda in valoare de 5.000 lei.

De asemenea, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Bolboși și lucrători din cadrul I.J.J Gorj au depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Bolboși, în timp ce conducea pe DJ 673 Bolboși, un utilaj agricol de care era tractată remorca, în care se aflau 6 bucăți de material lemnos, cu dimensiunea la cioată între 13 și 44 cm, specia plop, despre care a afirmat că le-a găsit secționate pe un teren cu vegetaţie forestieră din comuna Dragoteşti și pe care le-a încărcat în vederea transportării către domiciliul său. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de sustragere de material lemnos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS