24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajator anchetat de procurori pentru că ar fi chemat la serviciu salariați suspecți de coronavirus

Angajator anchetat de procurori pentru că ar fi chemat la serviciu salariați suspecți de coronavirus


Patronul unei firme din Motru, Gorj, este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că ar fi chemat la serviciu angajați suspecți de coronavirus. Ancheta este derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.

„La data de 30.04.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru a fost înregistrat dosarul nr. 375/P/2020, cauză în care organele de urmărire penală, în temeiul dispoziţiilor art. 292 Cod procedură penală, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal.

S-a reţinut că, în perioada martie – aprilie 2020, reprezentanţii unui operator economic nu au respectat măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, solicitând prezentarea la locul de muncă a angajaţilor, cunoscând că aceştia prezintă simptome specifice infectării cu COVID 19, având drept urmare răspândirea acestei boli infectocontagioase la alte persoane. În acest context s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii sus-menţionată.”, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS