10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj53 de rezultate negative pentru cadrele medicale testate de coronavirus la Spitalul Județean Târgu Jiu

53 de rezultate negative pentru cadrele medicale testate de coronavirus la Spitalul Județean Târgu Jiu


Au sosit primele rezultate pentru cadrele medicale testate de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Potrivit reprezentanților unității medicale cele 53 de rezultate primite până acum sunt negative. Trebuie să mai sosească și alte rezultate. Trei dintre testele de ieri au ieșit negative pentru directorul de îngrijiri medicale și alte două salariate. Este motivul pentru care s-a început testarea contacților celor 3.


În momentul de față, în Gorj sunt confirmate 47 de cazuri de COVID 19. „Astăzi, 30 aprilie 2020, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 249 persoane în carantină instituționalizată, din care 10 persoane au intrat în carantină și 15 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 1159 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 112 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 38 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 33 de persoane plasate în carantină pentru că nu au respectat măsura de autoizolare la domiciliu.

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, la nivelul județului Gorj, sunt 47 de cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre acestea 8 persoane au fost declarate vindecate, iar 2 persoane au decedat. Menționăm că toate persoanele internate prezintă forme ușoare. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 984 de teste, din care 71 sunt în așteptare. Facem precizarea că aceste date se pot modifica de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.”, conform DSP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS