8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii mai primesc căldură până pe 26 aprilie

Craiovenii mai primesc căldură până pe 26 aprilie

Craiovenii care locuiesc la bloc vor mai primi căldură din sistemul centralizat al oraşului până duminică, 26 aprilie.

De la această dată, furnizorul de căldură al oraşului va sista furnizarea căldurii pentru populaţia oraşului. Prin urmare, se pune punct sezonului de furnizare agent termic pentru încălzirea locuinţelor pentru perioada 2019-2020. Reprezentanţii SC Termo Craiova SRL spun că nici zilele trecute populaţia nu a beneficiat de căldură din sistemul centralizat, date fiind temperaturile ridicate. Excepţie au făcut unităţile spitaliceşti şi căminul de bătrâni.

„În schimb, din această săptămână, reluăm furnizarea căldurii, însă doar pe perioada nopţii. Suntem nevoiţi să facem acest lucru fiindcă din prognoza transmisă de ANM reiese clar că temperaturile scad. Nu avem peste 10 grade Celsius în intervalul 18.00-6.00. Vom continua în acest fel până duminică. Pe 26 aprilie vom sista definitiv furnizarea căldurii pentru acest sezon rece. De la această dată, avem temperaturi care trec de 10 grade Celsius şi pe perioada de noapte“,

a precizat Gheorghe Nedelescu, administrator SC Termo Craiova.

Va continua furnizarea de apă caldă menajeră

În acest sezon rece, furnizarea căldurii a început pe 17.10.2019. La această dată, Termo a demarat efectuarea probelor la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire.
În ceea ce priveşte sistarea căldurii în anii trecuţi, furnizorul a oprit tot cam în aceeaşi perioadă agentul termic. De exemplu, anul trecut a procedat la sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire începând cu data de 25 aprilie.
Furnizorul va continua însă programul de furnizare de apă caldă menajeră. Totodată, va trece la efectuarea reparaţiilor care se impun la reţeaua de distribuţie agent termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS