16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFântânile din centrul Craiovei nu o să funcţioneze pe perioada stării de urgenţă

Fântânile din centrul Craiovei nu o să funcţioneze pe perioada stării de urgenţă


Pe perioada stării de urgenţă, fântânile arteziene din centrul Craiovei nu o să funcţioneze. Acestea vor fi spălate şi igienizate de angajaţii RAADPFL, dar nu vor fi pornite.


Închise din toamna anului trecut, pline de mizerie şi de excremente de porumbei, unele dintre ele vizibil degradate, fântânile din centrul Craiovei au intrat în perioada de curăţare. Regia primăriei care se ocupă de întreţinerea acestor fântâni arteziene, RAADPFL, a demarat, începând de luni, „lucrările de curăţare a fântânilor, respectiv spălare şi igienizare“.

Fântână arteziană în centrul Craiovei/foto Claudiu Tudor

Fântânile au nevoie de o întreţinere constantă pentru a le menţine curate şi funcţionale. De la an la an, acestea se degradează. Mozaicul din bazinele fântânilor arteziene se desprinde tot mai mult, chiar dacă este cârpit în fiecare primăvară. Plăcile de granit care îmbracă bazinele sunt şi ele dislocate. Unele zac pe paviment, altele dispar sau sunt sparte. Însă, mizeria de pe marginile bazinelor şi, mai ales, pe fundul acestora face, de cele mai multe ori, ca fântânile să arate dizgraţios.

O cauză o reprezintă şi porumbeii din apropierea artezienelor. Excrementele lor acoperă pavimentul, dar şi piedestalul din mijlocul bazinului artezienei de la Doljeana. În prezent, fântânile arteziene sunt pline cu mizerie, apă stătută provenită de la precipitaţii şi pene de porumbel.

Curăţenia de primăvară

Angajaşii RAADPFL spală, igenizează şi repară fântânile arteziene

Unele dintre ele au fost însă curăţate de angajaţii RAADPFL, urmând ca, într-un final, toate să treacă printr-un proces de curăţare şi igenizare.De obicei, fântânile arteziene din centrul Craiovei erau pornite în preajma Sărătorilor Pascale sau la începutul lunii mai. În acest an, chiar dacă acestea ar fi pornite în curând, craiovenii nu s-ar putea bucura de ele. Zona este tranzitată în această perioadă de foarte puţini craioveni. Reprezentanţii RAADPFL Craiova au precizat că fântânile arteziene nu vor funcţiona pe perioada stării de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS