10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria aşteaptă să-i spună Guvernul dacă mai montează dispensere în blocuri

Primăria aşteaptă să-i spună Guvernul dacă mai montează dispensere în blocuri


Primăria Craiova pare să scape uşor de îndeplinirea prevederilor Ordonanţei Miliatre  nr. 4/2020, care menţionează la articolul 6 următoarele:

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”.

La un inventar rapid, primăria a descoperit că din cele 495 de asociații existente la nivelul municipiului Craiova, mai are de montat dispozitive cu dezinfectanţi doar la 35 de asociații. La momentul intrării în vigoare a ordonanţei, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spunea:

Covor cu dezinfectant

„Am studiat mai bine textul ordonanței și am ajuns la concluzia că este mult mai bună varianta pe care au ales-o alte unități teritorial-administrative din țară, și anume aceea de a pune un covor cu dezinfectant la intrarea în fiecare scară de bloc.

În logica lucrurilor, noi am considerat că este mai bine să avem aceste mochete îmbibate în permanență într-o soluție dezinfectantă, care să curățe tălpile încălțărilor înainte să intri în scara deja dezinfectată. Este cumva ilogic să pui un dozator pentru mâini, în situația în care, de cele mai multe ori, intri în scara de bloc cu ceva în mână: geanta, plasa de cumpărături etc. Considerăm că este mult mai important să intrăm în casă cu pantofii dezinfectați pe tălpi“.


Covoraşele, dispozitive cu soluții dezinfectante


Totuşi, până la acesastă dată, primăria nu ştie dacă va monta sau nu dispensere în scările de bloc. Administraţia locală spunea că nu renunţă nici la ideea de a achiziţiona şi monta dispensere cu dezinfectant în blocurile din Craiova. Surse din cadrul Primăriei Craiova spun că, până în prezent, s-au montat doar covoraşe cu dezinfectant. Aceasta a fost interpretarea primăriei cu privire la „dispozitive cu soluții dezinfectante“.

Covor cu dezinfectant la uşa blocului
Covor cu dezinfectant la uşa blocului

Şi că în privinţa dispenserelor este o problemă la nivel naţional şi pe puţin ar fi nevoie de o jumătate de milion de astfel de dispozitive. Totodată, reprezentanţii primăriei au solicitat şi un punct de vedere de la guvern. În funcţie de acest răspuns, primăria ar putea să monteze sau nu şi dispensere în scările de bloc din Craiova. Dispenserele sunt o problemă pentru mai toate administraţiile locale. În primul rând, sunt o cheltuială în plus, în al doilea rând sunt greu de procurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS