18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal7 incendii de vegetatie in ultimele 48 de ore

7 incendii de vegetatie in ultimele 48 de ore

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au intervenit in ultimele 48 de ore pentru stingerea a 7 incendii de vegetație uscata in ocalitatile: Rosiile, Alunu, Copaceni, Berbesti Otesani și Mădulari, suprafață totală pe care s-au manifestat flăcările fiind de aproximativ 60 de hectare.

Cercetarile preliminare efectuate la fața locului arata că flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Reamintim cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot ducede multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de viețiomenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numaidupă obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face pringrija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă saupersoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondulforestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materialecombustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS