13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcursuri de angajare la stat, în plină pandemie

Concursuri de angajare la stat, în plină pandemie

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, mai multe instituții de stat din Dolj au continuat să scoată posturi la concurs. Anunțurile au fost publicate de școli, grădinițe, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud–Vest Oltenia, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Dolj, Universitatea din Craiova și chiar și de unele primării din județ. Între timp, unii angajatori au suspendat organizarea concursurilor, alții nu. Între timp, unii angajatori au suspendat organizarea concursurilor, alții nu.

Cursurile s-au suspendat, dar o parte a instituțiilor de învățământ au scos posturi la concurs. Posturile vacante erau de îngrijitor, psihopedagog, administrator, bucătar și chiar secretar-șef. Posturile au fost afișate și pe aplicația posturi.gov.ro. În unele situații, pe site-urile unităților școlare se menționa și că dosarele se pot depune și on-line. De ieri, însă, odată cu deschiderea anunțurilor se menționa că au fost suspendate concusrurile. Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au spus că, atât cât va fi starea de urgență, nu se vor organiza concursuri pentru angajare.

Concurs de angajare este anunțat și la Universitatea din Craiova pentru un post de administrator financiar. Data -limită de înscriere este 31 martie. Reprezentanții Universității din Craiova au precizat pentru GdS că, „având în vedere că este stare de urgență, concursul se va amâna până când condițiile legislative vor permite reluarea procedurilor“.

Și la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud–Vest Oltenia este anunțat un post de consilier 1 A. Conform anunțului, înscrierile pentru concurs se fac până pe 31 martie. De la departamentul de Resurse umane, răspunsul a fost însă că „deocamdată nu se mai organizează concursul. Nu se mai fac nici înscrieri, pentru că este stare de urgență“.


La DGASPC Dolj se fac înscrieri pentru mai multe posturi


Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a scos la concurs mai multe posturi în această lună. Conform anunțurilor, sunt două posturi șef-centru, 2 posturi muncitor calificat, treapta I; 15 posturi infirmieră; 2 posturi psiholog principal; 3 posturi psiholog practicant, 1 post medic (stomatolog), 6 posturi instructor educație, 1 post îngrijitor la domiciliu, 1 post șofer, treapta I; 1 post asistent medical.

Concursurile sunt la date diferite. Pentru posturile de șef-centru, dosarele pe se depun până pe 3 aprilie, pe 15 aprilie este proba scrisă și pe 21 aprilie – interviul.

Pentru posturile de muncitor, infirmieră și psiholog, înscrierile se fac până pe 2 aprilie și proba scrisă va fi pe 14 aprilie, iar interviul pe 16 aprilie. Pentru celelalte posturi vacante, înscrierile se fac până pe 1 aprilie, iar proba scrisă va fi pe 13 aprilie și interviul pe 15 aprilie.

Ar fi condiții pentru organizarea concursurilor

Managerul instituției spune că dosarele se primesc și că, dacă nu vor apărea noi norme legislative care să împiedice organizarea concursurilor, acestea se vor organiza.

„Sunt posturi scoase la concurs pe baza unei analize interne și am considerat că este necesar să se ocupe în această perioadă. Deocamdată nu este un cadru legal care să amâne concursurile pentru angajare. Situația se schimbă însă de la o zi la alta. Până apare un nou ordin lăsăm să se desfășoare înscrierile. Dosarele se pot depune și on-line“, a spus Florin Stancu, managerul Direcției Generale pentru Asistență și Protecția Copilului Dolj.

Acesta a mai precizat că, în cadrul instituției, există spații care ar permite organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, respectând normele de distanțare socială și normele sanitare.

„În cazul în care nu apar alte ordine legislative care să interzică organizarea concursurilor de angajare, în cadrul DGASPC noi avem niște săli de 70 de locuri, unde am putea să organizăm concursurile, respectând acele prevederi legislative de păstrare a distanței sociale, dar și normele sanitare“, a mai declarat Florin Stancu, managerul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Dolj.

La primării, unele au anulat, altele nu


Și unele primării din Dolj au scos posturi la concurs. La Galicea Mare, de exemplu, pe aplicația posturi.gov apare un post de agent agricol. Reprezentanții Primăriei din Galicea Mare spun că au, de fapt, două posturi scoase la concurs. Aceștia mai susțin că pentru ambele posturi au suspendat procedura de concurs.

„Avem un post de agent agricol, pentru care înscrierile au încetat a doua zi și avem un singur candidat. Și mai este un post pentru șef serviciu ISU -voluntar pentru care avem cinci sau şase dosar. Și pentru acesta s-a suspendat, din cauză că suntem în stare de urgență, și nu putem fi mai mult de trei persoane într-un loc. Concursurile se vor relua cu tot cu perioada de înscrieri, atunci când ne va permite legislația”, a spus Mariana Popa de la departamentul de Resurse Umane din cadrul Primăriei Galicea Mare.

Și la Primăria Cetate este un post de auditor debutant. În acest caz, reprezentanții primăriei au spus că „marți se va lua decizia dacă se susține concursul“.

La Primăria Calafat, este un post de șef birou în cadrul Biroului Gospodărie Comunală Protecția Mediului, făcut public în spațiul on-line pe 25 martie. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 7 aprilie. Primarul și viceprimarul orașului nu au putut fi contactați. Au răspuns cei de la serviciul care se ocupă de primirea dosarelor au spus că „este un post important. De ce să nu se organizeze concursul? Sigur se va organiza. Dacă doriți detalii vă răspundem, dar să trimiteți o solicitare pe adresa de e-mail a primăriei“, a spus unul dintre angajații Primăriei Municipiului Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS