16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociaţiile au adus firmele să le dezinfecteze blocurile

Asociaţiile au adus firmele să le dezinfecteze blocurile

Asociaţiile de proprietari din Craiova au început să facă dezinfecţie în blocuri cu firme specializate, ceea ce nu prea se întâmpla în anii trecuţi.

Date fiind condiţiile actuale, pandemie de coronavirus, asociaţiile au renunţat la deratizările şi dezinsecţiile obişnuite, care se făceau în această perioadă. Asociaţiile făceau dezinfecţii foarte rar, doar dacă într-un bloc aveau o persoană bolnavă să spunem de hepatită. Acum însă priorităţile s-au schimbat.

Spre surprinderea mea, asociaţiile de proprietari au început să-mi solicite să le fac dezinfecţie, mai ales că primăria le-a recomandat să facă şi ei zilnic acest lucru cu produse obişnuite. Până acum, foarte rar îmi cereau să fac asta. Acum, şi cei care aveau programate dezinsecţii sau deratizări au renunţat şi au ales dezinfecţia. Chiar azi am făcut dezinfecţie într-o asociaţie din Craioviţa Nouă,

spune Daniel Ilinca, reprezentantul unei firme de DDD din Craiova.

Între asociaţiile de proprietari care au ales să facă dezinfecţie cu o firmă de specialitate în blocurile care le sunt arondate se numără Asociaţia de proprietari 29 Craioviţa Nouă, Asociaţia de proprietari 23 Craioviţa Nouă, Asociaţia de proprietari 25 Craioviţa Nouă, Asociaţia de proprietari U3 Vasile Conta, Asociaţia de proprietari 11 Craioviţa Nouă, Asociaţia de proprietari 5 Rovine, Asociaţia de proprietari 97/8 apartamente Theodor Aman.

Dezinfecţie într-un bloc din Craioviţa Nouă

Au ales dezinfecţia şi au amânat deratizarea

Dezinfecţie într-un bloc din Craioviţa Nouă

Este cunoscut faptul că asociaţiile erau obligate, potrivit art. 2 din Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Craiova întrunit în şedinţă extraordinară în data de 16.03.2020, să pună covoare îmbibate cu soluţie dezinfectantă la intrările fiecărei scări la blocurile de locuinţe. Totodată, trebuie să asigure dezinfectarea spaţiilor comune aferente fiecărei scări din blocurile de locuinţe (casa scării, balustrade, clanţele de uşi).

Deyinfecţie

Noi am pus covoraşe la fiecare intrare în bloc, la asociaţie, am dat cu clor, dar am ales să facem dezinfecţie şi cu o firmă. Ei au soluţii mai bune şi am ales această cale pentru sănătatea şi siguranţa locatarilor. Dezinfecţia făcută de firmă are efect pe o perioadă mai mare de timp. Am renunţat pentru moment la deratizare şi dezinsecţie, fiindcă este mai importantă dezinfecţia spaţiilor comune,

a spus Gheorghe Berceanu, preşedintele Asociaţiei de proprietari 23 Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS