10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCoronavirus Olt. Trei persoane amendate și plasate în carantină, după ce au încălcat măsura autoizolării

Coronavirus Olt. Trei persoane amendate și plasate în carantină, după ce au încălcat măsura autoizolării

Primele trei persoane care au încălcat măsura autoizolării la domiciliu au fost amendate, dar și plasate de urgență în carantină instituționalizată, ca urmare a prevederilor ordonanței militare nr. 2/2020.

Primii olteni au ajuns, duminică, 22 martie 2020, în carantină, în spațiile amenajate special pentrua acest scop, după ce autoritățile au constatat că acestea au încălcat prevederile ordonanței 2/2020. Trei persoane au fost amendate cu 4.000 lei și preluate din apropierea domiciliului și plasate în carantină, a anunțat Prefectura Olt.

„ Având în vedere publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 2/22.03.2020, aducem la cunoștința cetățenilor că, potrivit art. 7, alin. 1, părăsirea locației de izolare la domiciliu atrage plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru alte 14 zile. Pentru încălcarea acestei prevederi, în cursul zilei de astăzi, 22 martie, au fost preluați un număr de 3 persoane, din apropierea adresei de izolare la domiciliu și transferați către locațiile de carantină instituționalizată“, se menționează în comunicatul transmis de Prefectura Olt.

Amendați au fost și trei agenți economici care au încălcat prevederile care interzic comercializarea și servirea de alimente și băuturi în restaurant, cafenele sau alte localuri, totalul celor trei amenzi ridicându-se la 15.000 lei.

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns, duminică, 22 martie 2020, la 1.000 în Olt. Alte 707 au ieșit din autoizolare, iar 74 sunt plasate în carantină instituționalizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS