17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOLT: Amenzi de 25.000 lei pentru pacienții aflați în izolare care au părăsit domiciliul

OLT: Amenzi de 25.000 lei pentru pacienții aflați în izolare care au părăsit domiciliul

Patru persoane izolate la domiciliu în județul Olt, care au încălcat interdicția părăsirii domiciliului, au fost amendate de polițiști și inspectorii sanitari.

Polițiștii au aplicat o amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea condițiilor de izolare la domiciliu, alte trei amenzi fiind aplicate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Cea mai mare amendă a aplicat-o DSP, de 10.000 lei.

Polițiștii au întocmit de asemenea, de la începutul perioadei de criză determinate de Covid-19, și patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Unul dintre dosare o vizează pe femeia de 41 ani care a plecat din Slatina către Italia, desi se afla în perioada de izolare la domiciliu. Un alt dosar s-a deschis în cazul celor șase cetățeni chinezi care au fost obligați să părăsească, tot în perioada de izolare, hotelul în care erau cazați, pentru că nu li s-a mai prelungit șederea.

În județul Olt au fost plasate în carantină și primele două persoane, fiind vorba de doi șoferi de tir care au stat mai mult de 48 ore în Milano. Numărul persoanelor izolate la domiciliu în Olt era, marți, 10 martie 2020, 365.

În județul Olt sunt amenajate 57 locuri de carantină, în două spații, însă autoritățile vor identifica și alte spații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS