15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn caz de TBC într-un liceu din Slatina, urmează testarea colegilor

Un caz de TBC într-un liceu din Slatina, urmează testarea colegilor

O tânără, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ion Minulescu“ din Slatina, a fost internată în secția externă de Pneumoftiziologie Scornicești a Spitalului Județean de Urgență Slatina, după ce analizele specifice au arătat că tânăra suferă de tuberculoză pulmonară.

Tânăra se confurnta de mai mult timp cu o răceală, de care nu reușea să scape, analizele mai amănunțite relevând că este, de fapt, vorba de tuberculoză. Familia fetei nu are în antecedente un astfel de diagnostic, spune directorul-adjunct al colegiului, prof. Cristian Ionescu.

„E o fată, tușea de mai multă vreme, au luat-o ca pe o răceală initial, o răceală care tot recidiva, după care, în momentul în care au făcut investigații, s-a descoperit. Fata este deja internată la Scornicești, din ce am înțeles, și acum elevii din clasă fac radiografii. Vor merge în grupuri de câte 5-6 la policlinică, vor merge și vor face raze. Ieri după-amiază am făcut dezinfecția întregului corp A, cu o firmă autorizată“, a declarat directorul-adjunct al CN „Ion Minulescu“.

Colegiul are aproximativ 1.800 de elevi, la clasele pregătitoare – a XII-a, iar aceștia învață în corpuri distincte de clădire, pe cicluri de învățământ, elevii de liceu fiind prezenți la cursuri în corpul principal de clădire, corpul A. Testați vor fi nu doar colegii elevei, ci și profesorii care predau la respective clasă și, dacă ancheta epidemiologilor o impune, și alte persoane din școală cu care fata a intrat în contact direct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS